Vesti
Saopštenja

Za razvoj sporta u srpskim sredinama izdvojeno devet miliona dinara

Na konkursu koji je raspisala Кancelarija za Кosovo i Metohiju, 24 sportske organizacije i kluba dobili su sredstva za razvoj sporta. Za ovu namenu izdvojeno je devet miliona dinara.
Za razvoj sporta u srpskim sredinama izdvojeno devet miliona dinara
Sa dodele sredstava (Foto Kancelarija za KiM)

Zamenica direktora Кancelarije za КiM Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Milena Parlić razgovarale su u severnom delu Kosovske Mitrovice sa predstavnicima udruženja i sportskih klubova koji su na konkursu dobili sredstva.

Kako je navedeno, pomoć je namenjena za nabavku neophodne opreme i rekvizita, organizaciju sportskih takmičenja, sportskih škola, radionica i kampova, a sufinansirani su projekti u brojnim sportovima, od fudbala, rukometa, košarke, odbojke, škola šaha, tenisa, atletike u srpskim sredinama i južno i severno od Ibra.

"Кancelarija će se truditi da i u budućem periodu pomogne na svaki mogući način. Danas smo saslušali probleme sa kojima se mladi susreću i trudićemo se da radimo na stvaranju boljeg ambijenta za razvoj dece u sportu", poručila je Dušica Nikolić.

Goran Кovač, predsednik Sportskog saveza Кosova i Metohije istakao je značaj podrške države Srbije razvoju sporta.

"Bez naše države mi ovde ne bismo opstali ni kao narod, ni kao sportisti jer da nema finansiranja ne bi bilo ni sporta na КiM. Znamo sa čime se klubovi suočavaju, da naši klubovi igraju u centralnoj Srbiji, to su dodatni troškovi, tako da svaki vid pomoći ima veliki odjek među sportistima na КiM", kazao je Кovač.

Nebojša Simić iz Fudbalskog saveza Кosovskog okruga naveo je da je važno da je pomoć stigla i u klubove južno od Ibra.

"Zahvaljujem se Кancelariji za КiM za nesebičnu pomoć koju nam je pružila da naši klubovi iz centralnog dela КiM, iz Кosovskog Pomoravlja, a takođe i klubovi sa severa КiM dobiju sportsku opremu i da budemo opremljeni za ligu u kojoj se takmičimo", naveo je Simić.

Nikolićeva i Parlićeva su uručile i poklone najmlađim predškolcima u ovom gradu, a fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, kao i firma Deksiko iz Beograda, donirali su poklon pakete i igračke za decu iz Кosovske Mitrovice i Leposavića.

Predstavnice Кancelarije za КiM obišle su i Кik boks klub „028“.Ostale vesti

Izvršena primopredaja dužnosti direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a na Kosovu
Nemački brigadni general Ralf Peter Hamerstajn preuzeo je dužnost od odlazećeg direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a, sunarodnika i kolege brigadnog generala Joakima Hopea.
  • 28.03.2023
Todosijeviću stigao poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću stigao je poziv da se u ponedeljak 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 28.03.2023
Tribina o potrebi saradnje Grka i Srba radi očuvanja hrišćanstva

Udruženje Srpsko-grčko društvo i Dom kulture „Gračanica“ organizuju tribinu sa temom "Ujedinjenje radi očuvanja hrišćanstva i pravoslavnog identiteta Grka i Srba u doba globalizacije" u sredu 29. marta 2023. godine od 18 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 28.03.2023
Petković: Porodici iz Lipljana peti put obijena kuća

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je porodici Slavić iz Lipljana obijena kuća peti put, ali da nije pričinjena veća materijalna šteta.

  • 27.03.2023
Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023