Za jedinstveni cilj preko 150 hiljada Srba

Nakon donacije manastiru Devine vode, članovi humanitarne organizacije “28. jun” posetili su srpske manastire u Metohiji i saopštili da je tromesečni projekat "Dogodine u Prizrenu" najuspešniji i najambiciozniji koji su do sada sproveli.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hram Bogorodice Ljeviške u Prizrenu (Foto arhiva Kim)

Za tri meseca ova organizacija je dostavila peticiju sa 150.000 potpisa Ujedinjenim nacijama i pozvala na zaštitu srpske kulturne i istorijske baštine na KiM, podižući svest o diskriminaciji prema Srbima na Kosovu i Metohiji u Ujedinjenim nacijama, u Njujorku, Ženevi i Beču.

Dostavili su novogodišnje poklone i hranu materijalno ugroženoj srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i širom regiona.

Generalna direktorka organizacije “28. Jun” Snežana Dimitrijević se zahvalila svima koji su pomogli i dodala:

"Ovaj projekat pokazuje da imamo infrastrukturu i mogućnost da sakupimo stotine hiljada dolara i uspešno dostavimo pomoć najugroženijim Srbima širom Balkana, sve to u samo nekoliko meseci. Takođe, ovim pokazujemo da možemo poslati delegaciju od do 30 ljudi u Ujedinjene nacije, da možemo da organizujemo događaje u srpskim zajednicama na celom svetu i aktiviramo preko 150.000 Srba sa jedinstvenim ciljem. Verujemo da je ovaj projekat, do sada najveći nevladin projekat ikada pokrenut sa ciljem pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, uspešno uticao na društvenu svest kroz naš humanitarni rad."

Humanitarna organizacija „28. jun“ je multinacionalna organizacija koja se bavi humanitarnim, socijalnim i filantropskim radom. U maju 2018. godine postala je prva humanitarna organizacija sa Zapadnog Balkana kojoj je dodeljen poseban konsultativni status pri Ujedinjenim nacijama. Osnovana je 2011. godine, a registrovana 2012. godine u Kanadi kao neprofitna organizacija. Kroz različite projekte koji su realizovani prikupljeno je više od 184 tona humanitarne, medicinske i pomoći u vanrednim situacijama u vrednosti od preko 6,1 miliona dolara.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane