Vesti
Saopštenja

Za dvojicu osumnjičenih u predmetu "Brezovica" zatražen pritvor

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda u Uroševcu izricanje mere pritvora od 30 dana protiv okrivljenih N.G. i S.I, koji su odlukom državnog tužioca pod merama zadržavanja od 48 sati.
Za dvojicu osumnjičenih u predmetu
Kosovska policija u ''Å trpcu'' tokom akcije Brezovica (Foto Tviter@PetkovicPetar)

Po zahtevu tužilaštva postoji osnovana sumnja da je okrivljeni N.G, carinski službenik, od 2014. godine u Štrpcu pomagao službenom licu u izvršenju krivičnog dela primanje mita, čime je izvršio krivično delo primanje mita prema članu 428 st. 2 u vezi sa članom 33 KZRK.

Za okrivljenog S.I, nekadašnjeg funkcionera opštine Štrpce, a sada upravnika Ski centra na Brezovici, postoji osnovana sumnja da je od 2010. godine u Štrpcu, svojevoljno pomagao službeniku u izvršenju krivičnog dela primanje mita i tako izvršio krivično delo pomaganje u primanju mita iz člana 428 st. 2 u vezi sa članom 33 KZRK.

Tokom sprovođenja naredbe sudije za prethodni postupak radi kontrole kuće i pratećih objekata, od osumnjičenog N.G, privremeno su oduzeti: dokumenti o porezu na imovinu, dokumenta MŽSPP, drugi dokumenti, ugovori i spisak sa brojevima parcela, telefoni, više komada oružja, jakne kosovske policije i policijske lisice, kao i 29.600 evra, 705 dolara, 170 švajcarskih franaka i 60 funti.

Od osumnjičenog S.I, prilikom pretresa njegove kuće, pronađeni i oduzeti: više komada oružja i municije, pancir, dvogled, vojni nož, dva mobilna telefona i 4.670 evra u kešu.

Podsetimo, juče je uprava za istraživanje teških zločina (DHKR) u Prištini, u saradnji sa Kosovskom policijom, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu za kontrolu kuća i pratećih objekata, pretresla sedam različitih lokacija u Štrpcu, među njima i zgradu Privremenog organa opštine Štrpce.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022