Za 14 opština obezbeđeno 12 miliona evra

Predstavnici ministarstva adminstracije lokalne samuprave, USAID/LEGA i 14 opština potpisali su sporazume o razumevanju za sprovođenje petogodišnjeg projekta koji u fokusu ima uključivanje građana u procese donošenja odluka, razvoj međuopštisnke saradnje i unapređenje pravnog okvira.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ministarka Hodžić potpisuje sporazum (Foto MALS)

Petogodišnji projekat USAID/LEGA u iznosu od 12 miliona evra, ima za cilj unapređenje opštinskih usluga za građane, kao i uključivanje građana u procese donošenja odluka, osnaživanje međuetničkih odnosa i promovisanje raznolikosti u 14 opština.

„U svojstvu ministarke za administraciju lokalne samouprave, svojim prisustvom, tu sam da garantujem našu podršku kao institucije, da kroz neprekidnu saradnju u našim zajedničkim aktivnostima sa USAID-om pružimo svoj doprinos za uspešno sprovođenje ovog projekta. Dobra vest je što se oblasti koje obuhvata realizacija ovog projekta uklapaju u ciljeve strategije i rada našeg ministarstva, što dodatno olakšava našu saradnju, ka unapređenju naših lokalnih samouprava", istakla je ministarka Adrijana Hodžić tim povodom.

Osnaživanje međuetničkih odnosa i promovisanje raznolikosti u opštinama, prestavlja poseban cilj u Strategiji za lokalnu samoupravu 2016-2020, a takođe je i stalni zahtev u izveštajima institucija EU.

Realizacija projekta USAID/LEGA doprinosi ispunjavanju ovih strateških ciljeva.

Opštine koje su potpisale sporazume su: Dragaš, Klina, Vučitrn, Istok, Obilić, kao i opštine sa srpskom većinom: Gračanica, Ranilug, Klokot, Severna Mitrovica, Zvečan, Novo Brdo, Leposavić, Štrpce i Parteš.

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

 • Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovorao je danas sa Žozepom Borelom visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost. Teme razgovara bile su aktuelna politička situacija i evropski put Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

 • Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom. Tema razgovara bila je aktuelna situacija na Kosovu, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane