Vesti
Saopštenja

Vulin na Badnje veče u Đakovici

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin boraviće na Badnje veče u Đakovici.
Vulin na Badnje veče u Đakovici
Aleksandar Vulin (Foto arhiva KIM)

Vulin će dan provesti sa Đakovičanima, koji će iz raznih gradova centralne Srbije doći u Đakovicu da proslave ovaj praznik, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U 16 časova u porti manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici obaviće se paljenje badnjaka  a potom i večernje bogosluženje.  

Ovo će biti prvo paljenje badnjaka u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici, posle petnaest godina, podsećaju u Kancelariji za KiM.

U Đakovici je nekada živelo oko 12.000  Srba, a danas su preostale samo četiri srpske monahinje.Ostale vesti

UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020