Vesti
Saopštenja

Vulin na Badnje veče u Đakovici

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin boraviće na Badnje veče u Đakovici.
Vulin na Badnje veče u Đakovici
Aleksandar Vulin (Foto arhiva KIM)

Vulin će dan provesti sa Đakovičanima, koji će iz raznih gradova centralne Srbije doći u Đakovicu da proslave ovaj praznik, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U 16 časova u porti manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici obaviće se paljenje badnjaka  a potom i večernje bogosluženje.  

Ovo će biti prvo paljenje badnjaka u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici, posle petnaest godina, podsećaju u Kancelariji za KiM.

U Đakovici je nekada živelo oko 12.000  Srba, a danas su preostale samo četiri srpske monahinje.Ostale vesti

Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020
Jevtić i Bratu o institucijama i sprečavanju incidenata
Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa ambasadora OEBS-a na Kosovu, Janom Bratuom o poslednjim incidentima u kojima su Srbi povratnici bili na meti napadača. Na sastanku je zaključeno da je neophodno veće angažovanje svih institucija na Kosovu u rešavanju bezbednosnih incidenata koji su zadnjih meseci pogodili srpsku zajednicu i povratničke sredine.
  • 28.05.2020
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
  • 28.05.2020