Vesti
Saopštenja

Vulin na Badnje veče u Đakovici

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin boraviće na Badnje veče u Đakovici.
Vulin na Badnje veče u Đakovici
Aleksandar Vulin (Foto arhiva KIM)

Vulin će dan provesti sa Đakovičanima, koji će iz raznih gradova centralne Srbije doći u Đakovicu da proslave ovaj praznik, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U 16 časova u porti manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici obaviće se paljenje badnjaka  a potom i večernje bogosluženje.  

Ovo će biti prvo paljenje badnjaka u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici, posle petnaest godina, podsećaju u Kancelariji za KiM.

U Đakovici je nekada živelo oko 12.000  Srba, a danas su preostale samo četiri srpske monahinje.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021