Vesti
Saopštenja

Vukojevićima iz Leposavskog Polja uručeni ključevi nove kuće

Zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Borislav Tajić uručio je danas zajedno sa predsednikom opštine Leposavić Zoranom Todićem ključeve novoizgrađene kuće porodici Vukojević iz Leposavskog polja, za čiju je izgradnju Кancelarija za КiM izdvojila više od 2,8 miliona dinara, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vukojevićima iz Leposavskog Polja uručeni ključevi nove kuće
Uručivanje ključeva od nove kuće porodici Vukojević (Foto KKiM)

Tokom prigodne svečanosti povodom useljenja porodice Vukojević u novu kuću, Borislav Tajić je rekao da nikakve zabrane ne mogu sprečiti da pomoć države Srbije i Кancelarije za КiM stigne do svakog našeg čoveka.

„Uprkos današnjoj zabrani Prištine da direktor Кancelarije za КiM Petar Petković poseti Кosovo i Metohiju i bude danas ovde sa nama, ništa nas ne može sprečiti da pomoć našem stanovništvu stiže, kako ovde u Leposaviću tako i širom КiM. Dokaz toga je i današnja predaja ključeva i useljavanje porodice Vukojević, koja je jedna od najugroženijih. Njuhovi stambeni uslovi su bili takvi da je rešenje njihovog preblema ovde bio jedini pravi način za ovu porodicu“, naglasio je Tajić.

Istakao je da porodica Vukojević nije jedina koja će na ovaj način rešiti svoje stambene uslove.

„Već u bliskom periodu mi ćemo useliti još pet porodica za koje su stanovi izgrađeni i spremni za raspodelu. Ovakvu vrstu pomoći samo u prethodne dve godine u opštini Leposavić dobilo je preko 170 domaćinstava, što kroz izgradnju, rekonstrukciju svojih stambenih objekata i potrebne pomoći u građevinskom materijalu za poboljšanje uslova stanovanja. Tu su i pomoći koje se tiču dogradnje za višečlane porodice, nastavak započete gradnje... Prioritet stambenog zbrinjavanja na ovim prostorima je jedan od najvažnijih, kako za opštinu Leposavić, naravno i za Vladu Srbije, za Кancelariju za КiM jer mi smo to prepoznali“, poručio je Tajić.

Predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić, naveo je da je glavna misija države Srbije, Кancelarije za КiM i opštine poboljšanje uslova života srpskog naroda na KiM, a stambeno zbrinjavanje je jedan od prioriteta.

“Sredstvima Кancelarije za КiM izgrađena je ova kuća koja je data na korišćenje porodici Vukojević koja je živela u zaista lošim stambenim uslovima. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje opština realizuje uz pomoć i uz punu podršku države Srbije i naše Кancelarije. Mi smo tu da radimo, da vodimo brigu o svakom stanovniku“, dodao je je Todić.

Žarko Vukojević je, kako je saopšteno, istakao da je za njegovu porodicu danas poseban dan i zahvalio Кancelariji za КiM i opštini Leposavić na pomoći i podršci da se skuće i opstanu na KiM.

Porodici Vukojević je danas trebalo da uruči ključeve od nove kuće direktor Кancelarije za КiM Petar Petković, ali mu kosovske vlasti nisu dozvolile da uđe na teritoriju pokrajine.Ostale vesti

Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022
Petković: Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma
"Pošto Aljbinu Kurtiju tako dobro ide matematika, neka kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, jer je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM dr Petra Petkovića.
  • 04.08.2022
Vanredna inspekcijska kontrola na Brezovici
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teške zločine u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Upravom Nacionalnog parka "Šara“ i Katastarskom agencijom Kosova vrši vanredni inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 04.08.2022