Vesti
Saopštenja

Volonteri obilaze staračka domaćinstva

Krizni štab Opštine Gračanica u saradnji sa volonterima Omladinskog saveta od pojave koronavirusa svakodnevno obilazi staračka domaćinstva na teritoriji ove lokalne samouprave.
Volonteri obilaze staračka domaćinstva
Volonteri u posetim starijim sugrađanima (Foto Opština Gračanica)

U saopštenju iz Opštine Gračanica se navodi da su volonteri u prethodna dva dana obišli desetak porodica u Livađu i Donjoj Gušterici, gde su, između ostalog, napravili spisak neohodnih stvari koje će ugrozenim stanovnicima u opštini Gračanica dopremiti u naredna dva dana.

“U skladu sa preporukama stručnih službi, volonteri Omladinskog saveta opremljeni zaštitnim maskama i rukavicama, u saradnji sa Kriznim štabom Opštine Gračanica, obilazili su prethodnih dana ugrožena samačka staračka domaćinstva na teritoriji opštine Gračanica.”

Iz Opštine Gračanica ističu da će volonteri Omladinskog saveta, u saradnji sa opštinskim kriznim štabom i u narednom period nastavii da obilaze ugrožena staračka domaćinstva.Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020