Vesti
Saopštenja

Vlada Kosova odobrila programe i nacrte zakona

Vlada Kosova koju predvodi premijer Ramuš Haradinaj je održala svoju treću sednicu na kojoj je odobrila program Vlade, zakonodavni program i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o verskim slobodama. 
Vlada Kosova odobrila programe i nacrte zakona
Sednica Vlade Kosova (Foto Vlada Kosova)

Vlada je usvojila Program Vlade Republike Kosova 2017 - 2021, koji je premijer Haradinaj ocenio kao viziju vladajuće koalicije i doprinos ministarskih resora. On je sumirao ciljeve upravljanja i razvoja koji će se implementirati u ovom mandatu upravljanja.

Program Vlade će biti objavljen i dostupan javnosti i biće upućen Skupštini na raspravu poslanika.

Na današnjoj sednici je kabinet vlade odobrio zakonodavni program Vlade Kosova za 2017.godinu i Nacrt zakona o izmenama i dopunama zakona o verskim slobodama.

Ministar za infrastrukturu Palj Ljekaj je obavestio kabinet vlade o situaciji nastaloj u transportu putnika, koja je nastala kao rezultat sporova između autobuske stanice i udruženja putničkih transportera.

Ali, premijer je izrazio i zabrinutost zbog ubistva mladića, Aulona Zeke u Prištini i zatražio je od nadležnih organa da preduzmu mere za povećanje bezbednosti građana, kao i za sprečavanje takvih slučajeva.

Ovom prilikom je premijer Kosova Ramuš Haradinaj izrazio saučešće porodici Zeka povodom smrti njihovog sina.Ostale vesti

Izvršena primopredaja dužnosti direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a na Kosovu
Nemački brigadni general Ralf Peter Hamerstajn preuzeo je dužnost od odlazećeg direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a, sunarodnika i kolege brigadnog generala Joakima Hopea.
  • 28.03.2023
Todosijeviću stigao poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću stigao je poziv da se u ponedeljak 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 28.03.2023
Tribina o potrebi saradnje Grka i Srba radi očuvanja hrišćanstva

Udruženje Srpsko-grčko društvo i Dom kulture „Gračanica“ organizuju tribinu sa temom "Ujedinjenje radi očuvanja hrišćanstva i pravoslavnog identiteta Grka i Srba u doba globalizacije" u sredu 29. marta 2023. godine od 18 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 28.03.2023
Petković: Porodici iz Lipljana peti put obijena kuća

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je porodici Slavić iz Lipljana obijena kuća peti put, ali da nije pričinjena veća materijalna šteta.

  • 27.03.2023
Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023