Vesti
Saopštenja

Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Tajlandski premijer Prajut Čan-o-ča i predsednica Kosova Vjosa Osmani (Foto Kabinet predsednice Kosova)

Ovo je prva poseta jednog predsednika Kosova ovim dvema zemljama Jugoistočne Azije.

Tokom boravka na Tajlandu, Osmanijevu je primio tajlandski premijer Prajut Čan-o-ča.

Predsednica Kosova je zahvalila premijeru Tajlanda na podršci ove zemlje Kosovu i zatražila podršku u procesu učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije.

Osmanijeva je predstavila mogućnosti i potencijal koji Kosovo nudi stranim investitorima, pominjući mlado i obrazovano stanovništvo kao glavnu prednost.

Kako bi se olakšala ekonomska saradnja sa Tajlandom, ona je istakla potrebu za sporazumom o zaštiti investicija i eliminaciji dvostrukog oporezivanja.

Vjosa Osmani će učestvovati i na predstojećem Globalnom samitu žena (Global Summit of Women) i govoriti o ulozi i potencijalu žena u "novoj stvarnosti".

Nakon posete Tajlandu, ona će produžiti za Singapur, gde se očekuje da će se sastati sa predsednicom Halimah Jakob, predsednikom parlamenta Tan Čuan-Jinom, višom državnom ministrkom za nacionalni razvoj i spoljne poslove Sim An i sa višim državnim ministrom dr Mohamad Malikijem Bin Osmanom.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022