Vesti
Saopštenja

Vjosa Osmani čestitala pravoslavni Uskrs

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Uskrs svim pravoslavnim vernicima, ističući važnost solidarnosti i humanosti koji, kako navodi, oživljavaju nadu u budućnost.
Vjosa Osmani čestitala pravoslavni Uskrs
Vjosa Osmani (Foto Ekonomia online)

"Srećan Uskrs svim pravoslavnim vernicima! Ovaj praznik je odraz solidarnosti, ljubavi i nade u bolje dane, s toga želim da u svakoj porodici prevlada mir i radost. Uskrs je manifestacija naše zajedničke snage, humanosti i solidarnosti, koji oživljavaju nadu u budućnost".

Međutim, navela je i da mnogi vernici proslavljaju ovaj praznik u trenutku kada su mir i sloboda na našem kontinentu ugroženi "tiranijom i despotima".

"Zato se solidarišemo sa Ukrajincima koji danas slave u ratnoj atmosferi", navela je kosovska predsednica.

 Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022