Veselji sa američkim senatorima o dijalogu, vojsci, trgovini

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji boravi u Vaštingtonu gde je sa više američkih senator i kongresmena, kako demokrata, tako i republikanaca razgovarao o dijalogu sa Srbjom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Veselji sa senatorom Džonsonom (Foto Skupština Kosova)
  • Veselji sa Bučananom
  • Veselji sa Petersom

Najpre je u razgovoru sa senatorom Ronom Džonsonom razgovarao o političkim dešavanjima na Kosovu, ali i o završnici dijaloga sa Srbijom.

Kako je saopšteno iz Veseljijevog kabineta, senator Džonson je rekao da SAD podržavaju Кosovo na putu ka evroatlantskim integracijama.

"Važno je da se Кosovo i Srbija što pre vrate u dijalog i da postignu pravno-obavezujući sporazum. Treba sledici slučaj Makedonije i Grčke kada postoji politička volja za postizanje konačnog dogovora “, rekao je senator Johnson.

I Veselji se složio, navodi se dalje u saopštnju, sa potrebom postizanja sporazuma.
“Republika Кosovo i Srbija moraju da postignu obavezujući sporazum o međusobnom priznavanju. Ovo je jedina opcija koja osigurava trajni mir i stabilnost u regionu. Uprkos domaćim razlikama, u odnosu na dijalog, Republika Кosovo je spremna za završnu fazu dijaloga “, rekao je Veseli.

Nakon razgovora sa Džonsonom, Veseli se sastao i sa demokratom senatorom Gerijem Petersom i republikanskim kongresmenom Vernom Bučananom.

Tokom sastanka sa senatorom Gerijem Petersom, inače članom Odbora za nacionalnu bezbednost u SAD, Veseli je razgovarao o budućnosti vojske Кosova i saradnji sa američkom i članstvu u NATO-u.

Kako je saopšteno, na sastanku sa kongresmenom Vernom Bučnanom, Veseli razgovarao o trgovinskim pitanjima i promociji američkih investicija na Кosovu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane