Vesti
Saopštenja

’’Velika Hoča dobila novi trg, biće centar okupljanja’’

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, obišla je danas u Velikoj Hoči novoizgrađeni trg u ovom mestu, koji je u mnogome oplemenio izgled ove srpske sredine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

’’Velika Hoča dobila novi trg, biće centar okupljanja’’
Trg u Velikoj Hoči (Foto Kancelarija za KiM)

"Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je za ovaj projekat izdvojila sredstva, meštani Velike Hoče dobili su novo moderno zdanje koje će biti centar okupljanja našeg naroda, ali i unaprediti turističku ponudu ovog kraja", navodi se u saopštenju.

Novi trg na kome su postavljene uređene i popločane staze, klupice, rasveta, dekorativne sadnice i centralni postament, Stojkovićeva je obišla u pratnji predsednika Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandra Micića i nekolicine meštana.

Ona je prilikom obilaska istakla zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i podsetila da se njime realizuje nedavno obećanje direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

“Pre nešto više od mesec dana, prilikom posete Velikoj Hoči, direktor Kancelarije Petar Petković obećao je izgradnju ovog gradskog trga na kom danas stojimo i koji je izgrađen na zahtev meštana. On je završen u rekordnom roku i veoma smo ponosni na ovaj projekat. Novi trg sada krasi našu Veliku Hoču, daje jedan novi ambijent ovoj sredini i pokazuje našu posvećenost i volju da ulažemo i gradimo budućnost u ovim krajevima” istakla je Stojkovićeva.

Predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandar Micić zahvalio je Kancelariji na podršci i pomoći i istakao da novi gradski trg u mnogome znači meštanima ovog kraja.

U nastavku posete Velikoj Hoči Stojkovićeva je obišla i dve porodice kojima je od strane Kancelarije za KiM uručen građevinski materijal za adaptaciju i dogradnju kuća. Porodici Popović materijal će umnogome značiti jer planiraju izgradnju dve sobe, zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Hovenijerom
Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su sa ambasadorom SAD u Prištini, Džefrijem Hovenijerom o predstojećim vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, kao i ispunjavanju zahteva zbog kojih su napustili kosovske institucije, saopšteno je iz ove partije. 
  • 20.03.2023
Gračanica: Tribina o pokajanju, predavač otac Sava Janjić

Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta sutra, u utorak 21. marta, s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Pokajanje kao promena uma i načina života“. Na tribini će govoriti arhimandrit Sava Janjić, iguman Manastira Visoki Dečani.

  • 20.03.2023
Kancelarija za KiM: Na meti lopova još tri srpske kuće
Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 19.03.2023
Kurti sa Eskobarom: Delegacija Kosova putuje u Ohrid sa dobrom voljom, namerama i verom

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Sedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom dan pred sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Orhidu. Dvojica sagovornika razgovarala su o susretu u Severnoj Makedoniji, evropskom predlogu, pripremama i očekivanjima od sastanka, saopšteno je medijima iz kosovske vlade. 

  • 17.03.2023
Osmani imenovala tužioce sa početnim mandatom

Na predlog Tužilačkog saveta Kosova predsednica Vjosa Osmani imenovala je danas 21 tužioca sa početnim mandatom na tri godine, dok će isti biti sistematizovani u osnovnim tužilaštvima, saopšteno je medijima.

  • 17.03.2023
Petković: Dužni smo da se sećamo naših stradalnika, porušenih kuća i svetinja
"Bliže se dve decenije, tačnije 19 godina, od jednog od najtežih masovnih zločina u novijoj evropskoj istoriji – martovskog pogroma nad srpskim narodom na Кosovu i Metohiji – i u međuvremenu, ne samo da smo ostali uskraćeni za kažnjavanje odgovornih, već smo svedoci da je politička i društvena atmosfera iz koje je ovaj strašan događaj proistekao i dalje prisutna i da je, štaviše, šovinizam i mržnja do danas ideološka konstanta u Prištini", naveo je Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković povodom 19 godina od martovskog pogroma Srba na Kosovu.
  • 17.03.2023