Vesti
Saopštenja

"Uvažavanje zajednica jedini način da se grade mostovi poverenja"

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Adrijana Hodžić razgovrala je sa pomićnikom generalnog sekretara za Centralnu Aziju, Severnu i Južnu Ameriku Miroslavom Jenčom i Specijalnim predstavnikom generalnog sekretara i šefa UNMIK-a Zahirom Taninom o saradnji sa UN-om i UNMIK-om, navodi se u saopštenju.
Adrijana Hodžić (Foto Administrativna kancelarija severne Mitrovice)

Milan Radojević, zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova prisustvovao je sastanku, napominje se u saopštenju.

Tokom sastanka razgovarli su o projektima koji su “implementirani širom Kosova i koji su na terenu dali pozitivne rezultate u smislu izgradnje poverenja, promocije suživota, prava žena, borbe protiv nasilja nad ženama kao i kroz projekte za podršku mladima”, ističe se u saopštenju.

Hodžićeva je u saopštenju naglasila važnost da se “konkretno podrži suživot jer je uvažavanje zajednica jedini način da se grade mostovi poverenja”.

Tema razgovra kako se navodi u saopštenju bila je i političko-bezbedonosna situacija.

U saopštenju se ističe da je pomoćnik generalnog sekretara UN-a pri odeljenju za političke i mirovne operacije Jenča izrazio spremnost u pružanju podrške agencija Ujedinjenih Nacija na poljima, suživota, ekonomskog razvoja, bezbednosti, promociji prava žena i mladih na Kosovu.

Na sastanku je zaključeno da je nastavka saradnje u budućnosti neophodan zbog poboljšanja uslova života svih građana na Kosovu.Ostale vesti

Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021