Vesti
Saopštenja

“Uspešniji povratak uz dogovor”

Saradnja u vezi povratka je bitna kako bi se proces odvijao na kvalitetan način, složili su se danas predstavnici Ministarstva za povratak i UNHCR-a.
“Uspešniji povratak uz dogovor”
Sastanak Jevtića i Raoa (Foto MZZP)

Ministar Jevtić se danas sastao sa šefom UNHCR-a na Kosovu Narasima Raom sa kojim je razgovarao o Pravilniku za raseljena lica, EU IPA projektima i zatvaranju kolektivnih centara.

Kako je saopšteno iz ministarstva sagovornici su se složili da je buduća saradnja i budući dogovor oko svih ovih pitanja jako bitan, da bi se proces povratka odvijao na kvalitetan način.

Predstavnici UNHCR-a predstavili su ministru za zajednice i povratak Daliboru Jevtiću dokument o broju zainteresovanih povratnika i visini sredstava koja bi trebalo da se izdvoje kada je u pitanju njihov povratak.

„Zadovoljan sam činjenicom da je ove godine za povratnike preko projekta RRK4 i projekta povratka Roma iz Crne Gore i Makedonije izgrađeno 134 kuća, što je više u odnosu na prošlu godinu ali moj cilj i cilj ministarstva na čijem sam čelu je da u naredne tri godine povratak bude masovniji jer želimo da u ovom vremenskom roku vratimo što veći broj ljudi koji žele da se vrate jer u protivnom ovaj proces može biti odlagan u nedogled“, rekao je Jevtić.

Što se tiče zatvaranja kolektivnih centara, ministar Jevtić je istakao da je svrha njihovog zatvranja pre svega briga o ljudima koji tamo žive i pronalaženje trajnih rešenja za njih.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021