Vesti
Saopštenja

Uskoro table sa nazivima ulica i kućnim brojevima

U okviru projekta „Adresni sistem“ počeli su radovi na postavljanju tabli sa nazivima ulica i numerizaciji objekata na teritoriji opštine Gračanica, koji će trajati dva meseca.
Uskoro table sa nazivima ulica i kućnim brojevima
Postavljanje tabli (Foto Opština Gračanica)

U saopštenju iz Opštine Gračanica piše da se trenutno radi na iskopu i postavljanju stubova na celoj teritoriji opštine. Imenovano je 287 ulica i shodno tome, planirano je postavljanje više stotina tabli, koje će doprineti boljem i lakšem snalaženju građana.

Posle postavljanja tabli sa kućnim brojevima, biće urađena numerizacija objekata. Table sa kućnim brojevima finansiraće opština Gračanica.
 
Projekat „Adresni sistem“ na teritoriji opštine Gračanica finansiraju Evropska komisija i vlada Norveške, a implementiran je od strane Katastarske agencije Kosova, koji podrazumeva digitalizaciju stambenih, komercijalnih i javnih objekata, kao i imenovanje ulica, trgova, bulevara i numerizaciju objekata.

Implementacija ovog projekta na Kosovu je započeta sredinom 2012. godine.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023