Vesti
Saopštenja

Uskoro novi vodovodni sistem

Problem pijaće vode u Suvom Dolu, Lepini, Skulanevu i Radevu biće rešen u narednih godinu dana, a vodovodni sistem će biti rekonstruisan i u Batusu saopšteno je iz Opštine Gračanica.
Uskoro novi vodovodni sistem
Radevo (Foto Opština Gračanica)

Vodosnabdevanje će biti poboljšano kada bude realizovan projekat izgradnje regionalnog vodovoda, koji će finansirati Švajcarska ambasada u Prištini.

Projekat izgradnje vodovodne mreže je odobren na sastanku gradonačelnika Gračanice Branimira Stojanovića i Alana Brauna, vođe tima za seoski vodovod i kanalizaciju „Dorsch Gruppe“ .

Braun je Stojanovića obavestio da je Švajcarska ambasada prepoznala značaj ovog projekta te da će  25. avgusta biti donet dinamički plan realizacije projekta sa svim pratećim rokovima.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović kaže da će realizacijom ovog projekta konačno biti rešen problem vodosnabdevanja u selima Skulanevo, Suvi Do, Lepina i Radevo gde su se meštani do sada vodom snabdevali iz bunara, koja je često hemijski i bakteriološki neispravna.

U okviru ovog projekta osim izgradnje regionalnog vodovoda od kojeg će najveće koristi imati sela Skulanevo, Lepina i Suvi Do predviđena je i rekonstrukcija vodovodne mreže u Batusu.  Ostale vesti

Osmani na Islandu zatražila podršku za članstvo Kosova u SE i NATO
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se tokom posete Rejkjaviku sa premijerkom Islanda Katrin Jakobsdoutir. "Pošto Island trenutno predsedava Savetom Evrope, diskusije su se fokusirale na unapređenje članstva Kosova u ovoj organizaciji, imajući u vidu njen značaj za osnovne slobode i prava građana Kosova", stoji su saopštenju kabineta Osmanijeve. 
  • 02.02.2023
Rakić uputio protestno pismo međunarodnoj zajednici
Zbog odluke Vlade Kosova o eksproprijaciji privatnih imanja u selu Dren i Lešku na severu Kosova i početku radova na putu koji vodi od magistranog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, predsednik Srpske liste Goran Rakić je, kako je saopšteno, u ime srpskog naroda, i vlasnika zemlje uputio protestno pismo ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke, kao i šefovima misija EU, UNMIK, OEBS kao i komandantu KFOR-a.
  • 02.02.2023
Vjosa Osmani u radnoj poseti Islandu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Rejkjaviku, na Islandu, saopšteno je iz njenog kabineta.

  • 02.02.2023
Petković: Ne odustajemo od zahteva za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Zajednicu srpskih opština nije moguće formirati na Kosovu kao potvrdu, kako je naveo, "njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma".

  • 01.02.2023
Petković: Kurti započeo nelegalne radove u opštini Leposavić

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 01.02.2023
TO Gračanice učestvovaće na četvrtom sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice imaće priliku da po drugi put na sajmu zavičaja predstavi celokupnu turističku ponudu ove lokalne samouprave. Četvrti Sajam zavičaja biće održan 12. februara u Master hali Novosadskog sajm.

  • 01.02.2023