Vesti
Saopštenja

Uskoro konkurs za generalnog direktora RTK

Upravni odbor Radio Televizije Kosova (RTK) je na današnjoj sednici jednoglasno usvojio kriterijume za raspisivanje konkursa za mesto generalnog direktora te kuće.
Uskoro konkurs za generalnog direktora RTK
Ilustracija (Foto Wikimedia)

Javni konkurs za generalnog direktora RTK-a će biti otvoren za sve kandidate koji su zainteresovani i ispunjavaju kriterijume. Iz Upravnog odbora obećavaju da će ceo proces u potpunosti biti zasnovan na meritokratiji i otvoren za praćenje.

Članovi Borda su pozvali sve zainteresovane da "ovih dana prate otvaranje konkursa na kanalima RTK i da se prijave za predmetnu poziciju".

Upravni odbor RTK je razgovarao i sa predstavnicima Nezavisnog sindikata te kuće i obećao da će rešiti mnogobrojne probleme u skladu sa internim propisima RTK, uz punu saradnju na daljem razvoju.

Podsetimo, nedavno je došlo do velikih promena na čelu RTK.Ostale vesti

MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022