Vesti
Saopštenja

Uskoro izgranja kuća za ugrožene i obnova crkve

Branimir Stojanović i Srđan Popović potpisali su memorandume za izgradnju pet kuća za socijalno ugrožene porodice kao i za rekonstrukciju crkve Svetog Dimitrija u Sušici.
Uskoro izgranja kuća za ugrožene i obnova crkve
Branimir Stojanović i Srđan Popović (Foto Opština Gračanica)

Direktor Kancelarije Vlade Kosova za pitanja zajednica, Srđan Popović, izjavio je da je potpisivanje memoranduma nastavak uspešne saradnje sa opštinom Gračanica.

„Ovog puta smo obezbedili sredstva za rekonstrukciju crkve Svetog Dimitrija u Sušici i za izgradnju pet kuća u opštini Gračanica. Već imamo neke planove koji su vezani za mesta koja gravitiraju oko same Gračanice“, rekao je Popović.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović zahvalio se Srđanu Popoviću na rešenosti da se unapredi kvalitet života stanovnika opštine.  

„Ubeđen sam da ćemo i u narednom periodu zajedničkim naporom uraditi mnogo toga i  unaprediti značajno život svih nas koji ovde živimo“, naglasio je Stojanović.

Stojanović je podsetio je da je opština Gračanica sa Kancelarijom za pitanja za zajednica do sada uspešno sarađivala i realizovala uređenje i izgradnju nekoliko sportskih objekata, igrališta kao i plaćanje određenih računa za javne rasvete te da se izgradnjom ovih kuća direktno pomaže najugroženijima koji sebi ne mogu da obezbede stambeni prostor.

Najavljena je i realizacija  projekata koji za cilj imaju rešavanje komunalnih problema i unapređenja kvaliteta određenog broja sportskih objekata.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020