Vesti
Saopštenja

Uskoro izgranja kuća za ugrožene i obnova crkve

Branimir Stojanović i Srđan Popović potpisali su memorandume za izgradnju pet kuća za socijalno ugrožene porodice kao i za rekonstrukciju crkve Svetog Dimitrija u Sušici.
Uskoro izgranja kuća za ugrožene i obnova crkve
Branimir Stojanović i Srđan Popović (Foto Opština Gračanica)

Direktor Kancelarije Vlade Kosova za pitanja zajednica, Srđan Popović, izjavio je da je potpisivanje memoranduma nastavak uspešne saradnje sa opštinom Gračanica.

„Ovog puta smo obezbedili sredstva za rekonstrukciju crkve Svetog Dimitrija u Sušici i za izgradnju pet kuća u opštini Gračanica. Već imamo neke planove koji su vezani za mesta koja gravitiraju oko same Gračanice“, rekao je Popović.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović zahvalio se Srđanu Popoviću na rešenosti da se unapredi kvalitet života stanovnika opštine.  

„Ubeđen sam da ćemo i u narednom periodu zajedničkim naporom uraditi mnogo toga i  unaprediti značajno život svih nas koji ovde živimo“, naglasio je Stojanović.

Stojanović je podsetio je da je opština Gračanica sa Kancelarijom za pitanja za zajednica do sada uspešno sarađivala i realizovala uređenje i izgradnju nekoliko sportskih objekata, igrališta kao i plaćanje određenih računa za javne rasvete te da se izgradnjom ovih kuća direktno pomaže najugroženijima koji sebi ne mogu da obezbede stambeni prostor.

Najavljena je i realizacija  projekata koji za cilj imaju rešavanje komunalnih problema i unapređenja kvaliteta određenog broja sportskih objekata.Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021