Vesti
Saopštenja

Uskoro izgranja kuća za ugrožene i obnova crkve

Branimir Stojanović i Srđan Popović potpisali su memorandume za izgradnju pet kuća za socijalno ugrožene porodice kao i za rekonstrukciju crkve Svetog Dimitrija u Sušici.
Uskoro izgranja kuća za ugrožene i obnova crkve
Branimir Stojanović i Srđan Popović (Foto Opština Gračanica)

Direktor Kancelarije Vlade Kosova za pitanja zajednica, Srđan Popović, izjavio je da je potpisivanje memoranduma nastavak uspešne saradnje sa opštinom Gračanica.

„Ovog puta smo obezbedili sredstva za rekonstrukciju crkve Svetog Dimitrija u Sušici i za izgradnju pet kuća u opštini Gračanica. Već imamo neke planove koji su vezani za mesta koja gravitiraju oko same Gračanice“, rekao je Popović.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović zahvalio se Srđanu Popoviću na rešenosti da se unapredi kvalitet života stanovnika opštine.  

„Ubeđen sam da ćemo i u narednom periodu zajedničkim naporom uraditi mnogo toga i  unaprediti značajno život svih nas koji ovde živimo“, naglasio je Stojanović.

Stojanović je podsetio je da je opština Gračanica sa Kancelarijom za pitanja za zajednica do sada uspešno sarađivala i realizovala uređenje i izgradnju nekoliko sportskih objekata, igrališta kao i plaćanje određenih računa za javne rasvete te da se izgradnjom ovih kuća direktno pomaže najugroženijima koji sebi ne mogu da obezbede stambeni prostor.

Najavljena je i realizacija  projekata koji za cilj imaju rešavanje komunalnih problema i unapređenja kvaliteta određenog broja sportskih objekata.Ostale vesti

Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020