Vesti
Saopštenja

Uručena pomoć porodicama u Lipljanu i Rabovcu

Volonteri Omladinskog saveta i lokalni volonteri posetili su socijalno ugrožene porodice i staračka domaćinstva u Lipljanu i Rabovcu i uručili im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, navodi se u saopštenju opštine Gračanica.
Uručena pomoć porodicama u Lipljanu i Rabovcu
Voleonteri prilikom obilaska ugroženih porodica (Foto OG)

Dezinfikovani parkovi i stambene zgrade

Opština Gračanica odlukom Кriznog štaba za vanredne situacije sprovodi pojačane higijenske mere u borbi protiv koronavirusa. Radnici javnih službi danas su dezinfikovali stambene zgrade i dečije parkove na teritoriji ove lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

"Dezinfikovani su ulazi i hodnici stambenih zgrada u Gračanici, Кišnici, Lapljem Selu, i Donjoj Gušterici. Sutra će biti nastavljena dezinfekcija preostalih stambenih zgrada", ističe se u saopštenju opštine Gračanica.

U proteklim danima dezinfikovane su zdravstvene i obrazovne institucije, kao i ustanove kulture, javne površine, kao i površine ispred javnih objekata.

 

 

 

"Brašno, zejtin i ostale životne namirnice dobilo je sedam porodica iz Lipljana i Rabovca", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da su tokom posete utvrdili činjenično stanje i napravili spisak neophodnih namirnici koje će u narednom periodu dopremiti staračkim domaćinstvima.

Opština Gračanica i Krizni štab pozivaju svoje mešatane da se pridržavaju uputstva za zaštitu od koronavirusa.

 Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021