Vesti
Saopštenja

Uređenje školskog dvorišta u Lepini

U Lepini su počeli radovi na uređenju dvorišta OŠ „Vuk Karadžić“.
Uređenje školskog dvorišta u Lepini
Uređenje školskog dvorišta (Foto Opština Gračanica)

Radovi na rekonstrukciji i uređenju školskog dvorišta bi, kako je saopšteno iz opštinskog Odeljenja za urbanizam, katastar i zaštitu životne sredine, trebalo da budu završeni do početka školske godine.
 
Prema rečima aritekte SunčiceTrajković, planiranim radovima predviđeno je kompletno parterno uređenje školskog dvorišta, izgradnja prilaznih staza, puta, parking prostora, uređenje zelenih površina. Biće zamenjen mobilijar i postavljeni letnjikovci.

Sredstva za rekonstrukciju školskog dvorišta u iznosu od 18.000 evra u potpunosti je obezbedila opština Gračanica iz budžeta.

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” pohađaju učenici od prvog do osmog razreda iz Lepine i okolnih mesta. Zbog specifičnih uslova života, šklosko dvorište je omiljeno okupljalište mladih i kada se nastava ne odvija.Ostale vesti

Tribina: „Srpski jezik na КiM: perspektive, ugroženost, zaštita“

Dom kulture „Gračanica“ i Društvo novinara Кosova i Metohije (DNКiM) u utorak 26. septembra 2023. godine u 12 časova povodom obeležavanja Evropskog dana jezika organizuju tribinu na temu: „Srpski jezik na Кosovu i Metohiji: perspektive, ugroženost, zaštita“.

  • 25.09.2023
Specijalno tužilaštvo: Zadržavanje do 48 sati za šest privedenih lica

Tokom današnje akcije kosovske policije privedeno je šest lica koja su učestvovala u napadu na pripadnike policije, njima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, a na teret im se stavlja više krivičnih dela, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

  • 24.09.2023
Eparhija: Naoružana lica napustila manastir Banjska, trenutno je mirno
Eparhija raško-prizrenska obavestila je javnost da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još oseća strah zbog današnjih dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira
  • 24.09.2023
Visoki Dečani: Mir i red moraju biti očuvani, građani adekvatno zaštićeni
Ranije danas Srpska pravoslavna crkva ranije oštro i izričito je osudila današnji oružani napad neidentifikovanih teško naoružanih napadača na Kosovsku policiju, saopšteno je iz manastira Visoki Dečani. 
  • 24.09.2023
KFOR prati situaciju u Banjskoj, spreman da odgovori ako je potrebno

KFOR nastavlja da pomno prati situaciju u Banjskoj, a u tom području su prisutne trupe KFOR-a spremne da odgovore ako bude potrebno, saopšteno je iz ove misije.

  • 24.09.2023
ERP: Naoružana lica u dvorištu manastira Banjska, bratija i poklonici zaključani u konaku

Eparhija raško-prizrenska najoštrije je osudila najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Кosova, u blizini sela Banjska, u kome je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena. Napominju da je prema najnovijim informacijama grupa naoružanih ljudi upala blindiranim vozilima u sam manastir, te da su bratija i poklonici zaključani u konaku.

  • 24.09.2023