Vesti
Saopštenja

UNS: Pronaći i kazniti onoga ko stoji iza pretnji redakcijama

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas uznemiravanje i zastrašivanje novinara i medijskih radnika dojavom o postavljanju eksploziva u zgradi u kojoj je sedišta najvećeg broja redakcija na jednom mestu u Beogradu i zatražilo od nadležnih da učine sve što je u njihvoj moći kako bi pronašli ko šalje te pretnje.

UNS: Pronaći i kazniti onoga ko stoji iza pretnji redakcijama
Sa uviđaja (Foto Danas)

U saopštenju se podseća da je sinoć oko 21:00 na adresu portala Kosovo onlajn stigao imejl na ukrajinskom jeziku kojim je poručeno: "U vašim prostorijama postavljena je eksplozivna naprava koja će eksplodirati tačno u 22:15. Slava Ukrajini" i da je policija brzo stigla, a zaposleni evakuisani.

U poslovnoj zgradi Adria media grupe u kojoj radi deo novinara portala Kosovo onlajn nalaze se redakcije Kurira, Kurir televizije, Monda, Espresa, Nacionalne geografije, Ona (Elle), Lepa i srećna, Sensa i drugih.

Udruženje je navelo da posle serije lažnih dojava o postavljanju bombi u brojnim institucijama u Srbiji, ovo je prva pretnja upućena medijskoj kući.

Kako se navodi, "UNS poručuje svima koji stoje iza ovih pretnji da će se pre ili kasnije saznati ko stoji iza ovih dojava i zastrašuje novinare i medije, da će biti otkriveni i da će morati da odgovaraju za svoje postupke".Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022