Vesti
Saopštenja

UNS: Policija i tužilaštvo da utvrde ko preti Radi Komazec

Udruženje novinara Srbije (UNS) očekuje da policija što pre utvrdi ko preko društvenih mreža preti odgovornoj urednici "Jedinstva" Radi Komazec i poziva sve novinare i medijske radnike da ne doprinose širenju uvreda na račun kolega.
UNS: Policija i tužilaštvo da utvrde ko preti Radi Komazec
Rada Komezac (Foto gracanicaonlčine.infi)

Kako je koleginica Komazec navela u pismu UNS-u, uvrede na njen račun počele su zbog pitanja koja je postavljala na konferencijama za novinare kriznog štaba, a pretnje su usledile nakon poslednjeg "Utiska nedelje" u kojem je jedno njeno pitanje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru uvršteno u predlog koji je voditeljka Olja Bećković najavila kao "poltronska posla".

Na društvenim mrežama su potom objavljene pretnje, koje su policiji prijavljene u subotu, 2. maja. UNS očekuje da policija i nadležno tužilaštvo preduzmu sve neophodne mere da identifikuju osobe koje su pretile Radi Komazec i pokrenu postupke protiv njih.

Đurić: Rada Komezac je žrtva nasilnika jer voli svoju zemlju

„Najodlučnije stajem u odbranu Rade Кomazec, novinarke `Jedinstva`, jedinog srpskog nedeljnika u našoj južnoj pokrajini, zbog toga što je danima izložena najprimitivnijim pretnjama i uvredama onih kojima njena profesionalnost i istinoljubuvost nisu po volji“, navodi se u saopštenju direktora Kancelarija za KiM Marka Đurića.

Uz napade na Radu Кomazec boli i ćutanje nezavisne stručne javnosti, i pred porukama mržnje, ali i pred ovakvom vrstom nasilja, pogotovo na Međunarodni dan slobode medija, samo zato što se pojedinim krugovima ne dopadaju njeni patriotski stavovi, ističe se u saopštenju.

„Ne mogu ćutati pred činjenicom da je jedna srpska novinarka izložena progonu zbog toga što se bori da Srbija bude normalna zemlja i zbog toga što je šampion profesionalnosti i stručnosti u poređenju sa onima koji je napadaju“, poručio je Đurić.

Rada Кomazec je žrtva verbalnih nasilnika i govora mržnje upravo zbog toga što je normalna, što voli svoju zemlju i što je bole muke srpskog naroda na Кosovu, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020