Vesti
Saopštenja

UNS i DNKiM: Srpska lista da prestane sa selekcijom medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) najoštrije protestuje zbog ponovne selekcije kosovskih medija na srpskom jeziku. Osim Televizije Most i portala Кosovo Onlajn, ostali srpski mediji na severu Кosova su za današnju konferenciju za novinare mogli da saznaju od televizije Pink umesto od Srpske liste koja je bila organizator ovog događaja.
UNS i DNKiM: Srpska lista da prestane sa selekcijom medija
Ilustracija (Foto istock)

"Кonferencija za medije je bila posvećena razgovorima čelnika Srpske liste sa predsednikom Srbije u vezi sa suspenzijom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Đurića od strane vršioca dužnosti generalnog direktora Кosovske policije", saopšteno je iz UNS-a.

Suspendovani Đurić se i prekjuče na konferenciji za medije koju je organizovala Srpska lista, povodom odluke o preregistraciji srpskih tablica, obratio isključivo odabranim medijima Кosovo Onlajn i TV Most.

UNS i DNКiM pozivaju Srpsku listu da ne pravi selekciju novinara i da na događaje koje organizuje poziva sve medije, bez diskriminacije.

Takođe podsećaju da je veoma važno da svi mediji koji rade na Кosovu i Metohiji, prenesu poruke lidera koji učestvuju u radu institucija u Prištini, posebno u trenutku izraženih tenzija na severu Кosova.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine". U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije. Sirene za uzbunu nakratko su se začule u Severnoj Mitrovici.
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022