Vesti
Saopštenja

UNS i DNKiM: Policija da hitno otkrije ko preti da će uništiti auto urednice RKM

Udruženje novinara Srbije (UNS) zajedno sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) traži da policija u Kosovskoj Mitrovici što pre saopšti rezultate do kojih je došla posle istrage zbog preteće poruke ostavljene na automobilu urednice Radio Kosovska Mitrovica Maje Fićović.
UNS i DNKiM: Policija da hitno otkrije ko preti da će uništiti auto urednice RKM
Poruka na vratima Radio Kosovske Mitrovice (Foto Radio Kosovska Mitrovica)

Koleginica Fićović je uvredljive i preteće poruke koje su ostavljene na njenom službenom automobilu i vratima zgrade u kojoj se nalazi Radio Kosovska Mitrovica prijavila Kosovskoj policiji, koja je angažovala forenzičara.

Automobil Maja Fićović, koji je bio parkiran na mestu predviđenom za parking, bio je okružen drugim automobilima koji su se takođe nalazili na parking mestima.

Pored uvredljive poruke na srpskom jeziku ispisano je i „polomiću vam kola“. Nakon što je slučaj prijavila policiji, urednica Radija Kosovska Mitrovica je zatekla ugašen opušak na krovu službenog automobila.

UNS i DNKiM traže da policija obavesti koleginicu Fićović i javnost koje korake preduzima da bi otkrila osobu koja je ostavila preteću poruku“, navodi se u saopštenju novinarskih udruženja.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022