Vesti
Saopštenja

UNS i DNКiM osuđuju pozive da se zabrani rad portala Кosovo onlajn

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Кosova i Metohije (DNКiM) najoštrije osuđuju poziv poslanika Samoopredeljenja Ljuana Alijua da se zabrani portal Кosovo onlajn.
UNS i DNКiM osuđuju pozive da se zabrani rad portala Кosovo onlajn
Ilustracija (Foto KoSSev)

Poziv poslanika Alijua Nezavisnoj komisiji za medije da se zabrani ovaj portal je direktno usmeren na uskraćivanje medijskih sloboda, navode u Udruženju i podsećaju da prema važećim zakonima na Кosovu, ovo regulatorno telo nema nikakve nadležnosti kada su u pitanju onlajn mediji.

"Smatramo da je vest koju je objavila agencija Кosova pres pod naslovom „Кosovo onlajn Srpsko-ruski propagandni portal, potrebna je zabrana njegovog delovanja na Кosovu“, tendenciozna i usmerena na ovaj medij bez argumenata i činjenica. Poziv na zabranu medija predstavlja poziv na uskraćivanje prava na slobodu govora i slobodu mišljenja i ne doprinosi javnom međuetničkom dijalogu na Кosovu", ističu predstavnici UNS-a i DNKiM.

Takođe, pozivaju albanske kolege da prestanu sa etiketiranjem ovog portala.Ostale vesti

UNS poziva mlade novinare na jednodnevni kurs sa Jelenom Zorić
Udruženje novinara Srbije organizuje za mlade novinare i studente novinarstva jednodnevni kurs „Afera Jovanjica – dokumenti, izvori i novinarska misija“, koji će voditi nagrađivana novinarka Jelena Zorić.
  • 09.08.2022
Poseta ambasadora SAD-a Štrpcu
Ekonomski razvoj, turistički potencijali ali, pre svega, opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Кosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera ovoj lokalnoj samoupravi tokom koje mu je domaćin bio gradonačelnik Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, objavljeno je u saopštenju Opštine Štrpce.
  • 09.08.2022
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči
Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.
  • 09.08.2022
Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022