Vesti
Saopštenja

UNS i DNKiM osudili uznemiravanje novinarke RTK2

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКIM) osuđuje verbalni napad na novinarku i urednicu Drugog kanala Radio Televizije Кosova (RTК2) Mariju Perić od strane grupe maloletnika prekjuče u centru Prištine i traži da policija utvdi ko su vinovnici ovog incidenta.
UNS i DNKiM osudili uznemiravanje novinarke RTK2
Marija Perić (Foto print.scr)

Verbalni napad se dogodio nedaleko od zgrade televizije u kojoj radi, dok je dolazeći na posao pokušavala da parkira automobil sa srpskim registarskim oznakama.

Maloletnici su joj dobacivali „Кosovo je Albanija“ na engleskom i albanskom jeziku, istovremeno rukama oblikujući dvoglavog orla.

Marija Perić je bila izložena sličnom napadu i pre nekoliko meseci. Tim pre, UNS i DNКiM zahtevaju od nadležnih organa da sprovedu detaljnu istragu kako do ovakvih situacija ubuduće ne bi dolazilo.Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022