Vesti
Saopštenja

UNS i DNKiM: Brutalno prebijen kamerman RTV Puls

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije najoštrije osudjuju napad aktivista Samostalne liberalne stranke na kamermana RTV Puls iz Šilova Marka Stankovića i novinarsku ekipu ove televizije koja je snimala prilog o izborima i incidentima u izbornom procesu u selu Pasjane kod Gnjilana.
UNS i DNKiM: Brutalno prebijen kamerman RTV Puls
UNS

Čuvar Opštine Vladan Aksić udarao je snimatelja Stankovića, a onda su mu se pridružilo još nekoliko osoba koje su ga tukle i šutirale oduzele mu kameru i snimljeni materijal.

Prebijeni snimatelj je zajedno sa TV ekipom slučaj prijavio Kosovskoj policiji, koja ih je potom bez ikakvog razloga zadržala u stanici policije, dok napadači nisu ni privedeni ni salušani.

UNS i DNKiM zahtevaju momentalnu reakciju nadležnih i hitno kažnjavanje počinilaca ovog vandalskog akta, kako bi se suzbila atmosfera linča koja prema novinarima i medijima u Opštini Parteš - Pasjane vlada već nekoliko meseci.

UNS i DNKiM podsećaju javnost da su poziv na linč i obračun sa medijskim radnicima funkcioneri ove opštine slali već nekoliko puta javno poručujući da oni novinarima ne mogu garantovati bezbednost na teritoriji njihove opštine. Takav stav lokalnih "gospodara bezbednosti", doveo je do brutalnog prebijanja Stankovića na radnom zadatku, a Kosovska policija nema snage i volje da se razračuna sa nasilnicima, već im svojim nečinjenjem pravi uslugu i direktno pomaže tako što privodi i, do kasno u noć, isledjuje žrtve ovog napada.

UNS i DNKiM traže od Euleksa da pokrene istragu, kao i da obnovi slučajeve otmica, ubistava, prebijanja, kao i srkrnavljenja obeležja nestalim novinarima.

UNS i DNKiM traže da se u pregovarački proces izmedju Beograd i Prištine uključe ova pitanja, kao i ukupan položaj i institucionalna diskriminacija kojoj su je izložena medijska zajednica na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021