Vesti
Saopštenja

UNMIK donirao prehrambene i higijenske pakete za ugrožene

Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) dopremila je Opštini Gračanica pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni najugroženijim građanima kao pomoć u borbi protiv koronavirusa.

UNMIK donirao prehrambene i higijenske pakete za ugrožene
Srđan Popović (Foto arhiva Kim)

U cilju podrške ugroženom stanovništvu u borbi protiv koronavirusa, donirano je 80 paketa hrane i 78 higijenskih paketa.

Predstavnici UNMIK-a pomoć su uručili predsedniku opštine Gračanica Srđanu Popoviću, uz pozdrave i pismo šefa misije na Kosovu Zahira Tanina.

„Nadam se da će UNMIK-ov doprinos biti od koristi za vašu zajednicu u ovom teškom vremenu i radujem se našoj budućoj saradnji“, napisao je šef UNMIK-a Zahir Tanin, u pismu predsedniku Popoviću.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se UNMIK-u na donaciji i podršci u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Najiskrenije se zahvaljujemo UNMIK-u i šefu Misije na Kosovu gospodinu Zahiru Taninu na obezbeđenoj donaciji za najugroženije stanovnike naše opštine, kao pomoć u prevazilaženju posledica nastalih Kovidom-19. Opština Gračanica uvek je sa UNMIK-om imala dobre odnose i saradnju. Dopremljena pomoć pokazatelj je da zajedničkim naporima možemo prevazići ovako veliku i tešku krizu“, kazao je predsednik Popović.

Popović dodaje da će se pomoć što pre biti uručena pojedincima i porodicama kojima je najpotrebnija.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021