Vesti
Saopštenja

UNMIК donirao pakete pomoći za ugrožene u opštini Gračanica

Pripadnici UNMIК-a dopremili su pakete pomoći za socijalno ugrožene porodice u opštini Gračanica.
UNMIК donirao pakete pomoći za ugrožene u opštini Gračanica
Dostavljena pomoć (Foto Opština Gračanica)

U saopštenju dostavljenom medijima iz Opštine Gračanica se navodi da je UNMIК za građane i porodice "u stanju socijalne potrebe" na teritoriji opštine Gračanica obezbedio ukupno 50 paketa prehrambenih proizvoda i 30 higijenskih paketa.

„Od samog početka epidemiološke siutacije naš interes i prioritet je snabdevanje socijalno ugroženih i staračkih domaćinstava na našoj teritoriji. Uspeli smo da ostvarimo kontakte sa mnogim institucijama i organizacijama koje su nam izašle u susret“, naveo je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

Iz Opštine Gračanica navode da su volonteri i članovi Кriznog štaba do sada podelili oko 500 paketa pomoći.

„Nedavno smo dobili pomoć u paketima hrane od švajcarske organizacije SDC i higijenske pakete od UNHCR-a, a naredne sedmice očekujemo i pomoć nemačke organizacije HELP“, saopštio je Popović i zaključio da socijalno ugroženima najviše znače brašno, osnovne životne namirnice i higijenski proizvodi.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020