Vesti
Saopštenja

UNK: Kosovo i dalje poluslobodna zemlja

Tokom 2015. godine na Kosovu je zabeleženo 27 napada na novinare, saopštilo je Udruženje novinara Kosova.
UNK: Kosovo i dalje poluslobodna zemlja
Predstavnici UNK (Foto arhiva Kim)

Iz Udruženja novinara Kosova ističu da je posao novinara na Kosovu sve teži jer se suočavaju sa sve većim pritiscima.

Prema međunarodnim izveštajima o slobodi medija „Kosovo je i dalje poluslobodna zemlja sa delimičnom slobodom izražavanja“.

Udruženje novinara Kosova podseća da pored napada, pretnji i političkih pritisaka novinari su na svojim radnim mestima lišeni i osnovnih prava.

„Prema statističkim podacima, oko 400 članova UNK, odnosno 30% novinara radi bez ugovora i nisu dovoljno plaćeni za posao koji obavljaju“.

Udruženje novinara Kosova zahteva od kosovskih institucija da bolje sprovode zakone koji garantuju slobodu govora, koja je osnovni element demokratije.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021