Vesti
Saopštenja

UNDP: Još 12.000 testova za Kosovo

Nacionalnom institutu za javno zdravlje Kosova i Ministarstvu zdravlja uručeno je 12.000 PCR testova za utvrđivanje prisustva kovida-19. Testovi su kupljeni fondovima Vlada Luksemburga, Švajcarske, Norveške i Austrije u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija na Kosovu.
UNDP: Još 12.000 testova za Kosovo
Predaja testova (Foto UNDP)

Donacija koja je danas uručena sadrži 24 paketa PCR kompleta za prikupljanje uzoraka.

U saopštenju se dodaje da je pandemija preusmerila fokus Programa Ujedinjenih nacija za razvoj na Kosovu i dugogodišnjih partnera koji se bore protiv kovida-19.

“Od izbijanja pandemije uz velikodušan doprinos razvojnih partnera, bili smo u mogućnosti da kontinuirano podržavamo kosovske institucije da prevaziđu ovaj najnoviji globalni izazov”.

U saopštenju se napominje da UNDP na Kosovu pruža podršku narodu i institucijama u pripremi, odgovoru i oporavku od pandemije, fokusirajući se posebno na najugroženije.

“Brzo smo preusmerili fokus, reagujući brzo i efikasno i preusmerili naš program da pomognemo naporima Kosova da zaustavi širenje virusa, pomažući u zaštiti ljudi od pandemije i njenih uticaja, reagovanju tokom izbijanja i oporavku od ekonomskih I socijalnih uticaja u mesecima koji dolaze”, zaključuje se u saopštenju UNDP-a dostavljenom medijima.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021