Vesti
Saopštenja

UNDP: Još 12.000 testova za Kosovo

Nacionalnom institutu za javno zdravlje Kosova i Ministarstvu zdravlja uručeno je 12.000 PCR testova za utvrđivanje prisustva kovida-19. Testovi su kupljeni fondovima Vlada Luksemburga, Švajcarske, Norveške i Austrije u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija na Kosovu.
UNDP: Još 12.000 testova za Kosovo
Predaja testova (Foto UNDP)

Donacija koja je danas uručena sadrži 24 paketa PCR kompleta za prikupljanje uzoraka.

U saopštenju se dodaje da je pandemija preusmerila fokus Programa Ujedinjenih nacija za razvoj na Kosovu i dugogodišnjih partnera koji se bore protiv kovida-19.

“Od izbijanja pandemije uz velikodušan doprinos razvojnih partnera, bili smo u mogućnosti da kontinuirano podržavamo kosovske institucije da prevaziđu ovaj najnoviji globalni izazov”.

U saopštenju se napominje da UNDP na Kosovu pruža podršku narodu i institucijama u pripremi, odgovoru i oporavku od pandemije, fokusirajući se posebno na najugroženije.

“Brzo smo preusmerili fokus, reagujući brzo i efikasno i preusmerili naš program da pomognemo naporima Kosova da zaustavi širenje virusa, pomažući u zaštiti ljudi od pandemije i njenih uticaja, reagovanju tokom izbijanja i oporavku od ekonomskih I socijalnih uticaja u mesecima koji dolaze”, zaključuje se u saopštenju UNDP-a dostavljenom medijima.Ostale vesti

Petković sa Gajcbilerom o toku dijaloga BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković  razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Simonom Gajcbilerom o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 27.10.2020
Kancelarija za KiM: Organizovana kampanja zastrašivanja
„Upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, i sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život Srba južno od Ibra”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 27.10.2020
Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020
Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020