Vesti
Saopštenja

UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Ilustracija (Foto UNDP)

Donacija se sastoji se od zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju ruku na bazi alkohola, ističe se u saopštenju UNDP dostavljenom medijima.

„Zaštitna sredstva predata MRSS namenjena su osoblju Ministarstva, kao i za potrebe Doma za starije osobe u Prištini i Specijalnog zavoda u Štimlju, kako bi se osigurala njihova bezbednost tokom rada u ovim teškim vremenima“.

„Donacija MUP-u namenjena je osoblju koje radi u Odeljenju za reintegraciju osoba vraćenih iz inostranstva, Centru za smeštaj u azilu i prihvatnim kancelarijama na aerodromu i drugim graničnim kancelarijama“, dodaje se u saopštenju.

Pomoćnica stalnog predstavnika pri UNDP-u na Kosovu Valjbona Bogujevci koja je donaciju predala predstavnicima MRSS i MUP poručila je da „UNDP nastavlja da podržava kosovske institucije tokom pandemije koronavirusa. Verujemo da ćemo zajedničkim radom prevazići i ovaj izazov i nastaviti da radimo sa našim kosovskim partnerima na izgradnji boljeg života za sve“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021