Vesti
Saopštenja

UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Ilustracija (Foto UNDP)

Donacija se sastoji se od zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju ruku na bazi alkohola, ističe se u saopštenju UNDP dostavljenom medijima.

„Zaštitna sredstva predata MRSS namenjena su osoblju Ministarstva, kao i za potrebe Doma za starije osobe u Prištini i Specijalnog zavoda u Štimlju, kako bi se osigurala njihova bezbednost tokom rada u ovim teškim vremenima“.

„Donacija MUP-u namenjena je osoblju koje radi u Odeljenju za reintegraciju osoba vraćenih iz inostranstva, Centru za smeštaj u azilu i prihvatnim kancelarijama na aerodromu i drugim graničnim kancelarijama“, dodaje se u saopštenju.

Pomoćnica stalnog predstavnika pri UNDP-u na Kosovu Valjbona Bogujevci koja je donaciju predala predstavnicima MRSS i MUP poručila je da „UNDP nastavlja da podržava kosovske institucije tokom pandemije koronavirusa. Verujemo da ćemo zajedničkim radom prevazići i ovaj izazov i nastaviti da radimo sa našim kosovskim partnerima na izgradnji boljeg života za sve“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020