Vesti
Saopštenja

UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje

Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Dodela opreme (Foto UNDP)

“Oprema podrazumeva efikasniji rad lokalnih operativnih centara, blagovremenu komunikaciju i poboljšanu koordinaciju kao i razmenu podataka”, navodi se u saopštenju UNDP-a.

Šef Agencije za hitno upravljanje Fadilj Kodra, UNDP asistent glavne predstavnice na Kosovu Valjbona Bogujevci, i drugi UNDP zvaničnici prisustvovali su primopredaji ispred zgrade Agencije za hitno upravljanje.

Dodaje se da će IT oprema služiti za komunikaciju, kao i da će olakšati neometani rad od kuće, „omogućiće komunikaciju sa klijentima i poboljšati kvalitet u pružanju usluga“.

Prilikom primopredaje opreme šef Agencije Fadilj Kodra se zahvalio UNDP-u na opremi.

“U ime Agencije za hitno upravljanje i Ministarstva unutrašnjih poslova i javne administracije, želim da izrazim zadovoljstvo i našu zahvalnost za UNDP donaciju od 25 tableta koji će osposobiti operativne hitne centre 112, komunikaciju i koordinaciju aktivnosti sa lokalnim institucijama i drugim organizacijama, koje uključuju i rukovođenje prilikama vezanim za Kovid- 19 pandemiju”, kazao je Kodra.

UNDP asistent glavne predstavnice na Kosovu Valjbona Bogujevci je kazala da UNDP ostaje posvećen podršci kosovskim institucijama tokom pandemije tako što jača njihove usluge na što efikasniji način.

“Omogućavajući koordinacije i komunikacije na blagovremeni način onih koji su u prvim redovima kao što su operativni centri koji rade 24/7, opštinski timovi i spasilačke ekipe koje štite živote ljudi”, rekla je Bogujevci.Ostale vesti

Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020
Pesnik sa Majevice pomaze obnovu crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu
Pesnik Slobodan Jović iz Lopara sa Majevice u Republici Srpskoj poklonio je novčani iznos nagrade „Pero despota Stefana Lazarevićaˮ za obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, saopšteno je iz Doma kulture.
  • 03.07.2020