Vesti
Saopštenja

UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje

Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Dodela opreme (Foto UNDP)

“Oprema podrazumeva efikasniji rad lokalnih operativnih centara, blagovremenu komunikaciju i poboljšanu koordinaciju kao i razmenu podataka”, navodi se u saopštenju UNDP-a.

Šef Agencije za hitno upravljanje Fadilj Kodra, UNDP asistent glavne predstavnice na Kosovu Valjbona Bogujevci, i drugi UNDP zvaničnici prisustvovali su primopredaji ispred zgrade Agencije za hitno upravljanje.

Dodaje se da će IT oprema služiti za komunikaciju, kao i da će olakšati neometani rad od kuće, „omogućiće komunikaciju sa klijentima i poboljšati kvalitet u pružanju usluga“.

Prilikom primopredaje opreme šef Agencije Fadilj Kodra se zahvalio UNDP-u na opremi.

“U ime Agencije za hitno upravljanje i Ministarstva unutrašnjih poslova i javne administracije, želim da izrazim zadovoljstvo i našu zahvalnost za UNDP donaciju od 25 tableta koji će osposobiti operativne hitne centre 112, komunikaciju i koordinaciju aktivnosti sa lokalnim institucijama i drugim organizacijama, koje uključuju i rukovođenje prilikama vezanim za Kovid- 19 pandemiju”, kazao je Kodra.

UNDP asistent glavne predstavnice na Kosovu Valjbona Bogujevci je kazala da UNDP ostaje posvećen podršci kosovskim institucijama tokom pandemije tako što jača njihove usluge na što efikasniji način.

“Omogućavajući koordinacije i komunikacije na blagovremeni način onih koji su u prvim redovima kao što su operativni centri koji rade 24/7, opštinski timovi i spasilačke ekipe koje štite živote ljudi”, rekla je Bogujevci.Ostale vesti

Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021
Omogućiti nesmetan rad novinarima
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja oduzimanja opreme i ometanja rada novinara koji su jutros izveštavali sa protesta u Severnoj Mitrovici i Zvečanu zbog akcije policije iz Prištine i poziva građane i policiju da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla. Postom na Fejsbuku pod naslovom "Albanski i srpski novinari napadnuti su na severu" oglasila se i Asocijacija novinara Kosova (ANK).
  • 13.10.2021
Eparhija raško-prizrenska poziva na smirivanje situacije
Povodom jutrošnje akcije Кosovske policije na severu Кosova i Metohije, pri čemu je  upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije, stoji u saopštenju.
  • 13.10.2021
Petković sa raseljenima o učešću na lokalnim izborima
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je Jagodinu i razgovarao sa raseljenim licima sa Kosova i Metohije privremeno smeštenim u ovom gradu i pozvao ih da uzmu učešće i glasaju na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.
  • 12.10.2021