Vesti
Saopštenja

UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje

Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Dodela opreme (Foto UNDP)

“Oprema podrazumeva efikasniji rad lokalnih operativnih centara, blagovremenu komunikaciju i poboljšanu koordinaciju kao i razmenu podataka”, navodi se u saopštenju UNDP-a.

Šef Agencije za hitno upravljanje Fadilj Kodra, UNDP asistent glavne predstavnice na Kosovu Valjbona Bogujevci, i drugi UNDP zvaničnici prisustvovali su primopredaji ispred zgrade Agencije za hitno upravljanje.

Dodaje se da će IT oprema služiti za komunikaciju, kao i da će olakšati neometani rad od kuće, „omogućiće komunikaciju sa klijentima i poboljšati kvalitet u pružanju usluga“.

Prilikom primopredaje opreme šef Agencije Fadilj Kodra se zahvalio UNDP-u na opremi.

“U ime Agencije za hitno upravljanje i Ministarstva unutrašnjih poslova i javne administracije, želim da izrazim zadovoljstvo i našu zahvalnost za UNDP donaciju od 25 tableta koji će osposobiti operativne hitne centre 112, komunikaciju i koordinaciju aktivnosti sa lokalnim institucijama i drugim organizacijama, koje uključuju i rukovođenje prilikama vezanim za Kovid- 19 pandemiju”, kazao je Kodra.

UNDP asistent glavne predstavnice na Kosovu Valjbona Bogujevci je kazala da UNDP ostaje posvećen podršci kosovskim institucijama tokom pandemije tako što jača njihove usluge na što efikasniji način.

“Omogućavajući koordinacije i komunikacije na blagovremeni način onih koji su u prvim redovima kao što su operativni centri koji rade 24/7, opštinski timovi i spasilačke ekipe koje štite živote ljudi”, rekla je Bogujevci.Ostale vesti

Veselinović prebačen na saslušanje u Prizren
Srboljub Veselinović (80) koga je Кosovska policija više sati držala na administrativnom prelazu Jarinje, u kasnim poslepodnevnim satima prebačen je na saslušanje u Prizren, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 21.07.2021
Kancelarija za KiM: Veselinović zadržan na Jarinju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se Srboljub Veselinović (80), interno raseljeno lice sa Kosova i dalje se nalazi na prelazu Jarinje, gde ga je zadržala Kosovska policija, koja mu ne dozvoljava da nastavi put dok ne izvrše, kako je rečeno, "dodatne kontrole", iako je prethodo saopšteno da je Veselinović uhapšen. 
  • 21.07.2021
Petković razgovarao sa Bocan Harčenkom o dijalogu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, koga je upoznao sa poslednjom rundom dijaloga Beograda i Prištine, održanom juče u Briselu i sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.  
  • 20.07.2021
Vujičić: Vučić nas se seti samo tokom izbora

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić reagovao je na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Brisela da je od juče mnogo zabrinutiji za položaj Srba na Kosovu, dok je, kako navodi Vujičić, njegova briga za "kosovske Crnogorce koji su državljani Srbije kao i uvek do sada izostala".

  • 20.07.2021
Petković: Srbi nisu odgovorni za masovno trovanje u Dečanima
“Na delu je veoma opasna i neodgovorna kampanja dezinformacija u delu albanske javnosti, kojom se Srbi, bez ijednog dokaza pokušavaju da proglase odgovornim za trovanje vode u Dečanima”, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 15.07.2021
Rakić i Vigemark o bezbednosnoj situaciji na Kosovu
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, sastao se sa šefom Misije vladavine prava i zakona Evropske unije na Кosovu Larsom Vigemarkom. Glavna tema razgovara bila je opšta bezbednosna situacija za manjinske zajednice i kako obezbediti održiv povratak raseljenih lica. Takođe, razgovarali su i o novim vladinim prioritetima, ekonomskoj situaciji na Кosovu i negativnim efektima pandemije kovid-19 na vladavinu prava, navodi se u saopštenju.
  • 15.07.2021