Vesti
Saopštenja

“Umesto oslobađanje, optužnica protiv Đokića”

Povodom najave kosovskog tužioca za ratne zločine da će podići optužnicu protvor Zorana Đokića iz Peći, za navodni ratni zločin učinjen 1999. godine, oglasio se Srpski nacionalni forum sa pitanjem šta vlasti u Srbiji nameravaju da urade.
“Umesto oslobađanje, optužnica protiv Đokića”
Kosovsko tužilaštvo (Foto Novosti)

U Srpskom nacionalnom forumu (SNF) tvrde da do trenutka hapšenja, pa ni nakon toga tužilac nije našao ni jedan dokaz o navodnom zločinu, već je samo postupio po nečijoj prijavi.

“I umesto da oslobodi nedužnog čoveka podigao je optužnicu nadajući se da će neki dokaz iznenadno „isplivati“. A šta ako neće? Srbi su do sada mnogo puta hapšeni, privođeni, pritvarani, a da za to nije bilo razloga niti pravno valjanih dokaza, počev od Olivera Ivanovića, pa do desetina drugih Srba”, podsećaju u Forumu.

Srpski nacionalni forum se nada da je ovo poslednji slučaj ovakvog odnosa prema Srbima.

U SNF-u se, kako kažu, zalažu da svako ko je učinio ratni zločin bude procesuiran i najstrožije kažnjen, ali da privođenje, zatvaranje i tortura tek na osnovu nekakve prijave, je krajnje neprimereno.

“ To je vrlo jak adut u sprečavanju povratka izbeglih Srba, i vrlo jak adut u proterivanju preostalih”.
Stoga SNF postavlja pitanje vlasti u Srbiji šta nameravaju da urade povodom ovog ali i drugih vidova pritiska na Srbe?

Šefu diplomatije Ivicu Dačića upućuju molbu da na predstojećoj sednici SB UN o Кosovu i Metohiji ne zaboravi slučaj Zorana Đokića.

Zoran Đokić je na očigled svog deteta uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, 2. februara 2019. godine. Od tada nalazi se u pritvoru.Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020