Vesti
Saopštenja

Uključivanje osoba sa invaliditetom u društveni život

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, predstavnici opštine Gračanica obećali da će učiniti sve da se ove osobe uključe u društveni život.
Uključivanje osoba sa invaliditetom u društveni život
Foto Srbija danas

Zamenik predsednika opštine dr Nebojša Milovanović i direktor Odeljenja za zdravstvo Ivica Micić obišli su ustanovu u kojoj su smeštene osobe sa posebnim potrebama.

U ovoj ustanovi koja se nalazi u naselju Padalište u Gračanici boravi trinaestoro štićenika.

“Želimo da skrenemo pažnju na loš položaj osoba sa invaliditetom u našem društvu. Neophodno je da svakodnevno radimo na podizanju svesti naših sugrađana o neophodnosti uključivanja lica sa posebnim potrebama u svim aspektima društvenog života“, kazao je zamenik predsednika opštine Gračanica dr Nebojša Milovanović za sajt opštine Gračanica.

U ustanovi za osobe sa invaliditetom su u toku radovi na rekonstrukciji zgrade i zameni nameštaja, a uporedo  se obavlja i deritarizacija i dezinfekcija prostora oko i unutar zgrade.

Opština Gračanica obezbedila je  ljudima u ovoj ustanovi stalnu medicinsku negu, psihijtara i socijalnog radnika, kaže direktor odeljenja za zdravstvo Ivica Micić.

U cilju poboljšanja njihovog života radi se na izgradnji zgrade socijalnog preduzeća,koja je namenjena za rad i društevene aktivnosti organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom.

Udruženje invalida iz Gračanice će tokom sledeće nedelje organizovati šahovski turnir u Gračanici. Organizovanje ovog turnira pomogla je opština.Ostale vesti

UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020