Vesti
Saopštenja

Uključivanje osoba sa invaliditetom u društveni život

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, predstavnici opštine Gračanica obećali da će učiniti sve da se ove osobe uključe u društveni život.
Uključivanje osoba sa invaliditetom u društveni život
Foto Srbija danas

Zamenik predsednika opštine dr Nebojša Milovanović i direktor Odeljenja za zdravstvo Ivica Micić obišli su ustanovu u kojoj su smeštene osobe sa posebnim potrebama.

U ovoj ustanovi koja se nalazi u naselju Padalište u Gračanici boravi trinaestoro štićenika.

“Želimo da skrenemo pažnju na loš položaj osoba sa invaliditetom u našem društvu. Neophodno je da svakodnevno radimo na podizanju svesti naših sugrađana o neophodnosti uključivanja lica sa posebnim potrebama u svim aspektima društvenog života“, kazao je zamenik predsednika opštine Gračanica dr Nebojša Milovanović za sajt opštine Gračanica.

U ustanovi za osobe sa invaliditetom su u toku radovi na rekonstrukciji zgrade i zameni nameštaja, a uporedo  se obavlja i deritarizacija i dezinfekcija prostora oko i unutar zgrade.

Opština Gračanica obezbedila je  ljudima u ovoj ustanovi stalnu medicinsku negu, psihijtara i socijalnog radnika, kaže direktor odeljenja za zdravstvo Ivica Micić.

U cilju poboljšanja njihovog života radi se na izgradnji zgrade socijalnog preduzeća,koja je namenjena za rad i društevene aktivnosti organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom.

Udruženje invalida iz Gračanice će tokom sledeće nedelje organizovati šahovski turnir u Gračanici. Organizovanje ovog turnira pomogla je opština.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021