Vesti
Saopštenja

Uključivanje osoba sa invaliditetom u društveni život

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, predstavnici opštine Gračanica obećali da će učiniti sve da se ove osobe uključe u društveni život.
Uključivanje osoba sa invaliditetom u društveni život
Foto Srbija danas

Zamenik predsednika opštine dr Nebojša Milovanović i direktor Odeljenja za zdravstvo Ivica Micić obišli su ustanovu u kojoj su smeštene osobe sa posebnim potrebama.

U ovoj ustanovi koja se nalazi u naselju Padalište u Gračanici boravi trinaestoro štićenika.

“Želimo da skrenemo pažnju na loš položaj osoba sa invaliditetom u našem društvu. Neophodno je da svakodnevno radimo na podizanju svesti naših sugrađana o neophodnosti uključivanja lica sa posebnim potrebama u svim aspektima društvenog života“, kazao je zamenik predsednika opštine Gračanica dr Nebojša Milovanović za sajt opštine Gračanica.

U ustanovi za osobe sa invaliditetom su u toku radovi na rekonstrukciji zgrade i zameni nameštaja, a uporedo  se obavlja i deritarizacija i dezinfekcija prostora oko i unutar zgrade.

Opština Gračanica obezbedila je  ljudima u ovoj ustanovi stalnu medicinsku negu, psihijtara i socijalnog radnika, kaže direktor odeljenja za zdravstvo Ivica Micić.

U cilju poboljšanja njihovog života radi se na izgradnji zgrade socijalnog preduzeća,koja je namenjena za rad i društevene aktivnosti organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom.

Udruženje invalida iz Gračanice će tokom sledeće nedelje organizovati šahovski turnir u Gračanici. Organizovanje ovog turnira pomogla je opština.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020