Vesti
Saopštenja

Ugljare: Sobe za stanovnike kontejnerskog naselja

U naselju Bergen u Ugljaru danas je izvršena primopredaja stambenih jedinica namenjenih interno raseljenim licima koja su bila smeštena u kontejnerskom naselju.
Ugljare: Sobe za stanovnike kontejnerskog naselja
Uručenje ključeva (Foto OG)

Opština Gračanica je današnjom dodelom rešenja ukupno udomila pet preostalih osoba, koje su u kontejnerskom naselju u Ugljaru poslednja dva meseca živele bez električne energije i u veoma lošim uslovima.

Za četvoro njih direktor javnih službi opštine Gračanica Zoran Danilović danas je uručio ključeve novih soba koje se nalaze u zgradama u naselju Bergen, dok će jedna osoba biti smeštena u staračkom domu u Gračanici.

Prema rečima Danilovića, sve je urađeno u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i interno raseljena lica.

„Opština Gračanica pomogla je ovim ljudima koliko je mogla u ovom trenutku. Uručili smo im rešenja i ključeve i pomoći ćemo im prilikom njihovog preseljenja. Lokalna samouprava je adaptirala postojeće objekte u naselju Bergen, odnosno sobe u kojima će od danas biti smešteni. Verujemo da smo im na ovaj način stvorili bolje uslove za život“, kazao je Danilović i dodao da će kontejnersko naselje u centru Ugljara biti uklonjeno.

Udomljavanjem ovih lica naselje u Ugljaru biće zatvoreno, a ukupno 17 kontejnera, u kojima su nekada živele 23 porodice, preseljeni u Gračanicu.



Ostale vesti

Petković: Rezolucija 1244 Kurtiju da bude osnov za političko delovanje

"Nema Srbina koji Aljbina Кurtija neće podsetiti da je Prizren, davno pre nego što se u njemu na današnji dan, pre 145 godina okupila grupa otomanskih lojalista kako bi osnovala Prizrensku ligu, bio prestonica srpskih careva", saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković povodom izjave kosovskog premijera da će očuvati tekovine Prizrenske lige.

  • 10.06.2023
EU na Kosovu pozdravlja usvajanje novog Zakona o opštim izborima
Evropska unija na Kosovu pozdravlja današnje usvajanje novog Zakona o opštim izborima od strane Skupštine. 
  • 08.06.2023
Petković: Kurtijev repertoar više ne prolazi na Zapadu

"Standardni repertoar Кurtijevih neutemeljenih optužbi na račun Beograda i besmislenih uvreda na račun Srba na severu Кosova više ne prolazi kod donosilaca političkih odluka na Zapadu, i svi njegovi pokušaji da izbegne obavezu poništavanja posledica eskalacije koju je sam izazvao svojom arogancijom i bahatošću osuđeni su na propast", ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 08.06.2023
Osmani: Izbori na severu mogući u skladu sa ustavnim i zakonskim okvirom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani na sastanku sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom izrazila je "punu posvećenost da radi zajedno sa međunarodnim partnerima kako bi na severu vladali red i zakon", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 06.06.2023
Povređeni italijanski vojnici otputovali u Italiju
Italijansko vojno osoblje raspoređeno u misiji KFOR-a pod vođstvom NATO-a povređeno prošlog ponedeljka tokom protesta na severu Kosova prevezeno je nazad u Italiju, saopšteno je medijima iz ove misije.
  • 05.06.2023
Gračanica: Postignut dogovor o aktiviranju Srpskog nacionalnog veća KiM
U Gračanici je održan konsultativni razgovor o ponovnom aktiviranju Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije, saopšteno je medijima.
  • 05.06.2023