Vesti
Saopštenja

Ugljare: Počeli radovi na rekonstrukciji škole

Predsednik Opštine Gračanica Branimir Stojanović obišao je radove na rekonstrukciji osnovne škole u Ugljaru, koje budžetskim sredstvima obavlja lokalna samouprava. "Opština je posvećena obezbeđivanju što boljih uslova školovanja", poručio gradonačelnik Gračanice.
Ugljare: Počeli radovi na rekonstrukciji škole
Radovi na Å¡koli u Ugljaru (foto OG)

U osnovnoj školi "Ugljare", nadomak Kosova Polja, počeli su radovi na rekonstrukciji tog objekta, čiji je završetak planiran za četrdeset dana.

Radove sa 24.000 evra finansira Opština Gračanica, a prema rečima projekt menadžera Sunčice Trajković akcenat je stavljen na energetsku efikasnost.

„Uradićemo kompletnu izolaciju i fasadu, biće zamenjena spoljašna i unutrašnja stolarija, postavljeni novi PVC prozori, osveženi unutrašnji zidovi, postavljen laminat, zamenjeni oluci, sanirani toaleti i mokri čvorovi“, kazala je ona.

Direktorica škole Nevenka Perovanović istakla je da je ovo prvo renoviranje od izgradnje 1946. godine i zahvalila se opštini Gračanice na izdvojenim sredstvima.

Predsednik Opštine Gračanica Branimir Stojanović kazao je nakon obilaska radova da su budžetskim sredstvima renovirane gotovo sve škole na teritoriji opštine.

„I dalje smo na zadatku da sve škole, od najmanje do najveće, dovedemo u stanje kakvo zaslužuju naša deca. Kada imamo bolje uslove onda mnogo više možemo da tražimo od ljudi koji rade u školama, iako mogu da kažem da mnoge imaju dobre rezultate i u ovako teškim uslovima“, kazao je Stojanović i najavio rekonstrukciju škola i u narednoj godini.

„Kada podvučemo crtu, možemo da budemo zadovoljni urađenim ove godine. Ukupna investicija u obrazovanje bila je najveća u posednjih 15 godina i iznoslila je oko 750 hiljada evra, a za narednu godinu imaćemo još oko 450 hiljada evra budžetskih sredstava. Sigurno će biti i donatorskih sredstava, kao i ove godine, od EU i drugih“, kazao je predsednik opštine i dodao da veruje da će sa boljim uslovima doći još bolji rezultati.

U osnovnoj školi "Ugljare" nastavu pohađa oko 170 učenika.Ostale vesti

UNS poziva mlade novinare na jednodnevni kurs sa Jelenom Zorić
Udruženje novinara Srbije organizuje za mlade novinare i studente novinarstva jednodnevni kurs „Afera Jovanjica – dokumenti, izvori i novinarska misija“, koji će voditi nagrađivana novinarka Jelena Zorić.
  • 09.08.2022
Poseta ambasadora SAD-a Štrpcu
Ekonomski razvoj, turistički potencijali ali, pre svega, opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Кosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera ovoj lokalnoj samoupravi tokom koje mu je domaćin bio gradonačelnik Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, objavljeno je u saopštenju Opštine Štrpce.
  • 09.08.2022
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči
Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.
  • 09.08.2022
Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022