Vesti
Saopštenja

U ponedeljak otvaranje srednjoškolskog centra u Lapljem Selu

Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu će u ponedeljak, 14. februara otvoriti Srednjoškolski centar u Lapljem Selu.
U ponedeljak otvaranje srednjoškolskog centra u Lapljem Selu
Zgrada novog Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu (Foto Glas Amerike)

Srednjoškolski centar je sagrađen zahvaljujući investiciji EU vrednoj više od 2.7 miliona evra.

Centar se sastoji od ekonomske katedre za najviše 192 učenika, medicinske katedre za najviše 384 učenika i gimnazijske katedre za najviše 312 učenika.

Pored učionica, srednjoškolski centar sadrži i višenamenski prostor, nekoliko laboratorija i sportsku salu, kao i prostor za sport na otvorenom.

Srednja škola se nalazi u blizini reke Gračanke u centru Lapljeg Sela, nedaleko od Doma kulture i Hitne pomoći.Ostale vesti

MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022