Vesti
Saopštenja

U opštini Gračanica 7 novih slučajeva koronavirusa

Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je još 7 slučajeva sa infekcijom kovid-19. Ukupan broj obolelih iznosi 50.
U opštini Gračanica 7 novih slučajeva koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Na odeljenju Infektivne klinike Кliničkog centra Priština u Lapljem Selu hospitalizovano je 15 pacijenata, saopšteno je iz Kriznog štaba Opštine Gračanica.

Svim kontaktima je određena mera samoizolacije, "oni su pod nadzorom jer je bolest nepredvidiva i vrlo brzo može doći do napredovanja bolesti", navodi se u saopštenju.

Iz Кriznog štaba Opštine Gračanica poručuju da svi građani moraju poštovati propisane mere u cilju suzbijanja virusa, "jer je epidemiološka situacija narušena".Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020