Vesti
Saopštenja

U Lapljem Selu se gradi amfiteatar

Iz Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica danas su saopštili da su u Lapljem Selu u toku radovi na izgradnji amfiteatra.
U Lapljem Selu se gradi amfiteatar
Radovi na izgradnji objekta (Foto OG)

U pitanju je, kako su naveli putem saopštenja, radovi na dugoj fazi.  Navedeno je i da je za izgradnju ovog objekta opština Gračanica izdvojila 82.350 evra.

Budući amfiteatar će biti u sklopu Obrazovnog centra u Lapljem Selu.

U Obrazovnom centru u Lapljem Selu nastavu trenutno pohađaju učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i studenti Poljoprivrednog fakulteta.

U Opštini Gračanica veruju da će im budući amfiteatar poboljšati uslove za rad.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020