Vesti
Saopštenja

U Lapljem Selu se gradi amfiteatar

Iz Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica danas su saopštili da su u Lapljem Selu u toku radovi na izgradnji amfiteatra.
U Lapljem Selu se gradi amfiteatar
Radovi na izgradnji objekta (Foto OG)

U pitanju je, kako su naveli putem saopštenja, radovi na dugoj fazi.  Navedeno je i da je za izgradnju ovog objekta opština Gračanica izdvojila 82.350 evra.

Budući amfiteatar će biti u sklopu Obrazovnog centra u Lapljem Selu.

U Obrazovnom centru u Lapljem Selu nastavu trenutno pohađaju učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i studenti Poljoprivrednog fakulteta.

U Opštini Gračanica veruju da će im budući amfiteatar poboljšati uslove za rad.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021