Vesti
Saopštenja

U Gračanici putevi prohodni, vozačima se savetuje oprez

Svi putni pravci na teritoriji opštine Gračanica jutros su prohodni za saobraćaj. Iz odeljenja javnih službi saopštavaju da je na svim putevima posuta dovoljna količina rizle i soli, a vozačima se savetuje da vožnju prilagode zimskim uslovima.
U Gračanici putevi prohodni, vozačima se savetuje oprez
Gračanica (Foto Kim)

Putni pravci na teritoriji opštine Gračanica prohodni su za saobraćaj. Ekipe odeljenja javnih službi opštine Gračanica u saradnji sa kompanijom za održavanje puteva aktivno rade na terenu kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao.

„Kamioni sa grederima i ljudstvo je angažovano bez prestanka i za sada nema većih problema jer su putevi na vreme posuti solju i rizlom. Jedan deo ekipa našeg odeljenja od jutros je angažovano na čišćenju trotoara duž glavne ulice u Gračanici“, kazao je info službi opštine Gračanica direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković.

On je savetovao učesnike u saobraćaju da se prilagode zimskim uslovima i da obavezno koriste zimske pneumatike kako bi bezbednost bila osigurana.

“Kamioni sa grederima će prema rečima nadležnih tokom dana proći kroz sve putne pravce na teritoriji opštine Gračanica kako bi oni dodatno bili očišćeni od snega”, saopšteno je iz opštine.

Soli i rizle ima dovoljno tako da su opštinske službe spremne i za nove snežne padavine koje se očekuju narednih dana.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020