U čitaonici Doma kulture od danas štampa na srpskom jeziku

Meštani Gračanice u čitaonici “Darinka Jevrić” Doma kulture od danas mogu čitati dnevnu i nedeljnu štampu na srpskom jeziku.

Podeli ovaj članak sa:
 • Štampa u čitaonici (Foto Dom kulture)

Kako je saopšteno iz Doma kulture u Gračanici građani na Kosovu i Metohiji su prvi put od sukoba 1999. godine, u ovoliko dugom periodu, ostali bez štampe.

“Podsećamo, da je zbog uvođenja takse od 100 % na robu iz centralne Srbije, koju su kosovske institucije uvele pre 20 dana, onemogućena i dostava štampe. Srbima, Bošnjacima, Gorancima i Albancima uskraćeno je pravo na informisanje, a mnogima je onemogućena i dnevna navika kupovanja štampe”.

Udruženje novinara Srbije najoštrije je osudilo ovakvo ugrožavanje prava na informisanje na maternjem jeziku, te je u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ organizovalo nabavku i dostavljanje po jednog primerka najtiražnijih dnevnih i nedeljnih listova.

Građani mogu čitati svoje omiljene dnevne i nedeljne novine od 12 do 19 časova.

Ostale vesti

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

 • Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Povodom pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane