U čitaonici Doma kulture od danas štampa na srpskom jeziku

Meštani Gračanice u čitaonici “Darinka Jevrić” Doma kulture od danas mogu čitati dnevnu i nedeljnu štampu na srpskom jeziku.

Podeli ovaj članak sa:
 • Štampa u čitaonici (Foto Dom kulture)

Kako je saopšteno iz Doma kulture u Gračanici građani na Kosovu i Metohiji su prvi put od sukoba 1999. godine, u ovoliko dugom periodu, ostali bez štampe.

“Podsećamo, da je zbog uvođenja takse od 100 % na robu iz centralne Srbije, koju su kosovske institucije uvele pre 20 dana, onemogućena i dostava štampe. Srbima, Bošnjacima, Gorancima i Albancima uskraćeno je pravo na informisanje, a mnogima je onemogućena i dnevna navika kupovanja štampe”.

Udruženje novinara Srbije najoštrije je osudilo ovakvo ugrožavanje prava na informisanje na maternjem jeziku, te je u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ organizovalo nabavku i dostavljanje po jednog primerka najtiražnijih dnevnih i nedeljnih listova.

Građani mogu čitati svoje omiljene dnevne i nedeljne novine od 12 do 19 časova.

Ostale vesti

 • "Priština se hvali nestašicom mleka"

  "Šokiran sam time što se u Prištini hvale činjenicom da zbog njihove akcije nema mleka u bolnicama i Studentskom centru i na rafovima radnji na severu Кosova i Metohije", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 • “Pitanje imovine najveći problem u procesu povratka”

  “Pitanje imovine najveći problem u procesu povratka”

  Kada je u pitanju povratak raseljenih na Kosovo, često se ne primenjuje ono što je dogovoreno, rekao je na konferenciji “Dvadesetogodišnjica vodećih principa o internoj raseljenosti” ministar za zajednice i povratak u ostavci Daibor Jevtić i napomenuo da bi implementacija postojećih zakona i dogovorenih procesa bila ključ za uspešan povratak.

 • Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.

 • Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide o bilateralnoj saradnji, podršci Norveške Kosovu, kao i o miru i stabilnosti u regionu.

 • Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane