Vesti
Saopštenja

TV Mreža traži od MTS-a da uključi TV Mir

Asocijacija nezavisnih TV emitera na srpskom jeziku na Kosovu "TV Mreža" protestuje zbog isključenja RTV Mir iz mreže kablovskih operatera na severu Kosova i zahteva od kompanije MTS d.o.o da RTV Mir hitno uključi u distributivnu mrežu kablovskih operatera na severu Kosova.
TV Mreža traži od MTS-a da uključi TV Mir
Novinari TV Mir (Foto Mir)

Smatramo da je posebno u ovom trenutku, kada je i Kosovo pogođeno epidemojom koronavirusa više nego potrebno da lokalno stanovništvo na severu Kosova bude pravovremeno informisano o zaštitnim merama u borbi protiv koronavirusa.

TV Mreža koju čine RTV Herc u Štrpcu, RTV Puls u Šilovu, TV Most u Zvečanu, RTV Mir u Leposaviću i Produkcija NEW - PRESS u Čaglavici, podseća javnost da je, jedna od članica ove mreže RTV Mir 03. Januara 2020. godine isključena iz mreže kablovskih provajdera na Kosovu, a nedavno je ovom mediju isključen i internet.

To se dogodilo nakon što je MTS d.o.o iz Severne Mitrovice, inače ćerka firma kompanije Telekom iz Srbije, kupila najvećeg kablovskog distributera na severu Kosova "VGN" iz Kosovske Mitrovice, kao i kablovskog distributera "Impuls" u Leposaviću.

TV Mreža apeluje i na sve nadležne institucije na Kosovu, međunarodne organizacije, a posebno Nezavisnu komisiju za medije da iskoristi svoje zakonom utvrđeno pravo i ulogu, da postupi po zakonu i zaštiti slobodu medija.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021