Vesti
Saopštenja

TV Mreža traži od MTS-a da uključi TV Mir

Asocijacija nezavisnih TV emitera na srpskom jeziku na Kosovu "TV Mreža" protestuje zbog isključenja RTV Mir iz mreže kablovskih operatera na severu Kosova i zahteva od kompanije MTS d.o.o da RTV Mir hitno uključi u distributivnu mrežu kablovskih operatera na severu Kosova.
TV Mreža traži od MTS-a da uključi TV Mir
Novinari TV Mir (Foto Mir)

Smatramo da je posebno u ovom trenutku, kada je i Kosovo pogođeno epidemojom koronavirusa više nego potrebno da lokalno stanovništvo na severu Kosova bude pravovremeno informisano o zaštitnim merama u borbi protiv koronavirusa.

TV Mreža koju čine RTV Herc u Štrpcu, RTV Puls u Šilovu, TV Most u Zvečanu, RTV Mir u Leposaviću i Produkcija NEW - PRESS u Čaglavici, podseća javnost da je, jedna od članica ove mreže RTV Mir 03. Januara 2020. godine isključena iz mreže kablovskih provajdera na Kosovu, a nedavno je ovom mediju isključen i internet.

To se dogodilo nakon što je MTS d.o.o iz Severne Mitrovice, inače ćerka firma kompanije Telekom iz Srbije, kupila najvećeg kablovskog distributera na severu Kosova "VGN" iz Kosovske Mitrovice, kao i kablovskog distributera "Impuls" u Leposaviću.

TV Mreža apeluje i na sve nadležne institucije na Kosovu, međunarodne organizacije, a posebno Nezavisnu komisiju za medije da iskoristi svoje zakonom utvrđeno pravo i ulogu, da postupi po zakonu i zaštiti slobodu medija.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020