Vesti
Saopštenja

TV mreža osudila napad na kolege iz TV Puls

Nezavisna TV Mreža sa prezirom i dubokom zabrinutošću, osuđuje sraman i kukavički napad „lokalnih siledžija iz Pasjana“ na novinarsku ekipu Radio Televizije Puls iz Šilova, kada je prebijen njen snimatelj Marko Stanković i uništena televizijska oprema.
TV mreža osudila napad na kolege iz TV Puls
Redakcija (Foto RTV Puls)

Mreža podrseća da je ekipa RTV Puls tokom jučerašnjeg dana profesionalno izveštavala o toku izbora u ovoj opštini, a da je, kada je pokušala da snimi razbijanje glasačkih kutija u Pasjanu, napadnuta na zadatku.

„Tokom obavljanja profesionalne delatnosti, na ekipu je nasrnula, prvo verbalno, a potom i fizički, grupa od pet – šest ljudi, za koje se pretpostavlja da su članovi Opštinskog odbora Samostalne liberalne stranke i saradnici gradonačelnika Parteša Nenada Cvetkovića“.

TV Mreža upozorava da su i pre napada na novinarsku ekipu opštinske vlasti Parteša i njeni zaposleni više puta vređali, omalovažavali i ometali novinare i snimatelje RTV Puls u radu, a da je Nenad Cvetković, iako mu je to zakonska obaveza, odbijao svaki vid saradnje sa tom medijskom kućom.

„TV Mreža izražava duboku zabrinutost zbog ponašanja policije tokom incidenta i kasnije, jer do sada još nije privela napadače na ekipu RTV Puls koji, u ovom slučaju, nisu „nepoznata“, već lokalnoj javnosti dobro poznata lica. Ovakvim ponašanjem nadležnih šalje se opasna poruka javnosti da je nasilje dozvoljeno ako dolazi od vlasti ili stranke koja je koalicioni partner kosovskom premijeru Hašimu Tačiju, a da napadi na novinare predstavljaju legitiman vid komunikacije lokalne administracije sa medijima“.

Članice TV Mreže: RTV Mir u Leposaviću, TV Most u Zvečanu, TV Herc u Štrpcu, TV Puls u Šilovu i produkcija New Press u Čaglavici, u znak protesta i solidarnosti sa kolegama iz Šilova, prekidaju svaki oblik saradnje sa SLS-om i njenim predstavnicima.

Samostalna liberalna stanka je putem saopštenja osudila incidente u Pasjanu.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021