Vesti
Saopštenja

TV Most: Izjava Ničića skandalozna

Izjava Budimira Ničića koji je pojedine kolege nazvao „takozvanim novinarima“ je skandalozna, i zahteva oštru reakciju rukovodstva UNS-a, saopštio je kolegijum TV Most.

TV Most: Izjava Ničića skandalozna
Emisija Sporazum (screenshot)

U saopštenju dostavljenom medijima piše da „većina onih koje je Ničić skandalozno nazvao takozvanim novinarima imaju višedecenijsko iskustvo u novinarstvu i brojna priznanja, a neki su se bavili novinarstvom i pre nego je Ničić i rođen“.

Navodi se da se predsednik Društva novinara Kosova i Metohije usudio da članove UNS-a deli na novinare i takozvane novinare samo zato što se oni „nisu složili sa saopštenjem koje je postpisao u ime svih članova UNS-a sa Kosova i Metohije, nakon otkazane posete direktora Kancelarije za Kim Maraka Đurića Janjevu“.

„Etiketirani novinari su mišljenja da to nije u skladu sa novinarskim kodeksom i etikom, i onim što bi trebalo da radi kao predsednik svih novinara, članova UNS-a sa Kosova i Metohije, a ne samo onih koji slepo slušaju njegova uputstva“, navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da oni koje je Budimir Ničić nazvao takozvanim novinarima „oštro protestuju i traže oštro reagovanje rukovodstva Udruženja novinara Srbije i ostalih kolega, a sve u cilju zaštite novinarske profesije i dostojanstva onih koji se na Kosovu i Metohiji bave ovim teškim poslom, bilo da su novinari ili, kako Ničić kaže, takozvani novinari“.

Emisiju „Sporazoom“ u kojoj se govorilo o radu medija na Kosovu, televizija Most iz Zvečana sinoć nije emitovala, zbog toga što je predsednik Društva novinara Kosova i Metohije, koje je ogranak Udruženja novinara Srbije, Budimira Ničić pojedine kolege nazvao „takozvanim novinarima“.Ostale vesti

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 05.06.2020
Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020