Vesti
Saopštenja

Tužilaštvo Kosova: Hapšenje zbog ubistva i pokušaja ubistva

Pripadnici Kosovske policija i Euleksa uhapsili su četiri osobe u okviru istrage koja se vodi zbog ubistva dvoje i pokušaja ubistva dvoje službenika UNMIK-a tokom 2004. godine.
Tužilaštvo Kosova: Hapšenje zbog ubistva i pokušaja ubistva
Tužilaštvo Kosova (Foto KoSSev)

"Po nalogu sudije uhapšena su dva lica, dok su druga dva lica uhapšena od strane Kosovske policije zbog nezakonitog posedovanja oružja. Očekuje se da će tokom dana još jedno lice biti izručeno iz druge države i uhapšeno istog dana po istom predmetu".

Kako je saopšteno iz kosovskog tužilaštva oko 35 pripadnika međunarodne policije i 100 pripadnika Policije Kosova izvršili su pretrese na različitim lokacijama, tragajući za sedmoro osumnjičenih koji se tere za ubistvo i pokušaj ubistva četvoro službenika UNMIK-a.

"Međunarodni tužilac iz Specijalnog tužilaštva Kosova vrši istragu i koordiniše rad na predmetu. Naloge za hapšenja i obavljanje pretresa je izdao kosovski sudija za prethodni postupak", navodi u saopštenju.Ostale vesti

’’Osmani nije spremna da primeni odluke Ustavnog suda’’
“Vjosa Osmani se bez imalo stida drznula da govori o nekakvom poštovanju Ustava i zakona, ona ista koja nije nikada pokazala spremnost da primeni odluku Ustavnog suda kojim je naloženo da se vrati oteta zemlja manastiru Visoki Dečani, ili da pozove na odgovornost sve koji nikako da počnu sa poštovanjem prava srpskog naroda koja im garantuju akti koje pominje", navedeno je u saopštenju za medije iz Srpske liste.
  • 07.10.2022
Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022