Vesti
Saopštenja

’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Ilustracija (Foto istock)

UNS je posebno zabrinut zato što je ovo nakon tri meseca novi ozbiljan napad na sajt Kosovo onlajn, počinioci nisu pronađeni, a paralelno sa napadom, redakcija ovog srpskog portala našla se na udaru lažnih informacija objavljenih na sajtovima Javnog servisa Radio-televizije Kosova (RTK).

„Na RTK su nas optužili da smo sami sebe oborili jer smo se navodno međusobno posvađali u redakciji oko političkih stavova, targetirajući nas kao portal koji radi za ruske interese, a mene su lažno predstavili kao bivšeg novinara Sputnjika“, rekao je UNS-u odgovorni urednik Kosovo onlajn Miloš Garić.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu ističe da ovi napadi nanose štetu redakciji Kosovo onlajn, njegovim čitaocima i predstavljaju grubi napad na slobodu novinarskog rada. Posebno je neprihvatljivo da se, istovremeno dok traju organizovani hakerski napadi, kolege redakcije Kosovo onlajn i to sa Javnog servisa Kosova optužuju da su propagandisti koji sami sebi obaraju sajt.Ostale vesti

Kancelarija za KiM osuđuje pljačku prodavnice u Prekovcu

Prethodne noći u selu Prekovac, u opštini Novo Brdo, obijena je i opljačkana prodavnica prehrambene robe u vlasništvu Dušana Perića, i to drugi put za mesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 16.05.2022
EU: Jednaka prava za sve, bez obzira koga vole

“Svi smo rođeni jednaki i treba da uživamo jednaka prava i mogućnosti bez obzira na to koga volimo“, rekao je danas u Prištini ambasador EU-a na Kosovu, Tomas Sunjog, tokom sastanka sa predstavnicima kosovske zajednice lezbejki, homoseksualaca, biseksualaca, transrodnih i interseksualnih osoba (LGBTI), društvenih aktivista i zaštitnika ljudskih prava.

  • 16.05.2022
Rakić i Jevtić o problemima Srba sa Saracinom
Predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić i potpredsednik Dalibor Jevtić, sastali su se sa specijalnim izaslanikom Vlade Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom.
  • 13.05.2022
OEBS-a i ODIHR promovisali rodno odgovornu lokalnu upravu
Misija OEBS-a na Kosovu u saradnji sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) održala je 10. i 11. maja 2022. dvodnevnu radionicu o rodno-odgovornoj lokalnoj upravi i ulozi žena u opštinskim procesima donošenja odluka.
  • 13.05.2022
Petković sa Košarom o dijalogu Beograda i Prištine
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Francuske u Republici Srbiji Pjerom Кošarom, koga je upoznao sa tokom dijalog Beograda i Prištine. 
  • 11.05.2022
Gračanica: Javni poziv za obuku konobara
U sklopu projekta “Promocija i održivi razvoj turizma u opštini Gračanica 2022” koji finansira Opština Gračanica, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga u lokalnim ugostiteljskim objektima i unapređivanja mogućnosti zapošljavanja mladih koji žive na teritoriji ove lokalne samouprave, Turistička organizacija Gračanice (TOG) i ove godine organizuje besplatnu obuku konobara.
  • 10.05.2022