Vesti
Saopštenja

Turistička organizacija ponovo organizuje obuku konobara

U cilju poboljšanja kvaliteta usluga u lokalnim ugostiteljskim objektima, ali i mogućnosti zapošljavanja mladih, Turistička organizacija Gračanice i ove godine organizuje besplatnu obuku konobara.
Turistička organizacija ponovo organizuje obuku konobara
Obuka za konobare (Foto Kim arhiva)

Turistička organizacija Gračanice poziva sve zainteresovane mlade osobe, posebno žene i pripadnike romske zajednice, ali i ugostitelje da se prijave za obuku konobara koja će se održati u periodu od 14.06. do 18.06.2021.

„Svi ugostitelji koji žele da poboljšaju kvalitet usluge i zainteresovani su za obuku konobara kao i nezaposlena lica mogu se prijaviti svakog radnog dana od 9 do 16 časova, najkasnije do 10.06.2021. godine putem elektronske pošte TO Gračanice - togracanica@gmail.com ili na broj telefona 038/748-267“.

Obuka se izvodi u sklopu projekta “Promocija i održivi razvoj turizma u opštini Gračanica 2021” koji finasira opština, a organizuje se već nekoliko godina.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021