Vesti
Saopštenja

Tribina o martovskom pogromu sutra u Gračanici

Tribina „Martovski pogrom na Kosovu i Metohiji – razgovori, svedočenja, sećanja“ biće održana sutra u Domu kulture “Gračanica”.
Tribina o martovskom pogromu sutra u Gračanici
Crkva Svetog Nikole u Prištini nakon pogroma 2004.godine (Foto arhiva Kim)

Na tribini će svoja istraživanja ove važne teme predstaviti istoričar Stefan Radojković, stručni saradnik Muzeja žrtava genocida iz Beograda.

Radojković će nastojati da publiku upozna sa martovskim pogromom iz 2004. godine kroz razgovore koji je vodio sa njegovim svedocima ili kroz njihova zapisana sećanja tokom svog naučno-istraživačkog rada.

Svoja sećanja na pogrom 2004. godine, evociraće i Darko Dimitrijević, novinar iz Goraždevca i Ognjen Gogić, predstavnik NVO „Aktiv“ iz Kosovske Mitrovice.

Tribina je zakazana za 13 časova, a zbog pogoršane epidemiološke situacije predavanje će biti održano bez prisustva publike.

Ceo program publika moći će da prati preko Fejsbuk stranice Doma kulture “Gračanica”, a kasnije i preko Jutjub kanala ove ustanove.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021