Vesti
Saopštenja

Trgovcima upozorenje da ne podižu cene

Iz opštinske Inspekcije u Gračanici stiglo je upozorenje proizvođačima i trgovcima na teritoriji lokalne samouprave da, zbog novonastale situacije, ne podižu cene svojih proizvoda i usluga.
Trgovcima upozorenje da ne podižu cene
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

"Naime, u pojedinim objektima primećeno je poskupljenje robe široke potrošnje, osnovnih životnih namirnica i proizivoda za održavanje higijene, kao posledica veće potražnje zbog aktuelne situacije".

Odeljenje inspekcije upozorava trgovce i proizvođače da ne podižu cene proizvoda i usluga i da će kotrolisati trgovinske objekte.

Inspektori će pojačati nadzor prodavnica, marketa i apoteka kako bi uvideli da li neko zloupotrebljava celokupnu situaciju, saopšteno je iz Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica.

Na građane se apeluje i da eventualna poskupljenja prijave opštinskom inspektoratu.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020